En god och mättande gryta som för dina tankar till en sommar i Grekland. Perfekt både till middag och lunchlådan!
2 kommentarer »
Ingredienser
- 5 dl linser ( jag blandade beluga och röda linser)
- 4 burkar krossade tomater
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl ketchup
- 1 dl tomatpuré
- 9 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1 hackad gul lök
- 3 tsk grekisk kryddblandning (1 tsk oregano, 1 tsk timjan, 1 tsk paprikapulver)
- 3 tsk salt
- Peppar
- Olivolja eller rapsolja att steka i
Maila inköpslista
Gör så här
- Hacka lök, pressa vitlök och fräs tillsammans med olja och linser i Crock-Pot (jag gjorde den i Expressen som har stekfunktion- har man inte det och vill snabba på tillagningen så kan du byt ut löken mot lökpulver och vitlök mot vitlökspulver eller vitlök på tub).
- Häll ner resten av ingredienserna i Crock-Pot och tillaga i Slowcook-funktionen på Låg i 6-7 h, Hög 4-5 h eller Tryckkoksfunktionen Soup i 15 min.
Diskussion om Linsbolognese med grekiska kryddor
2 tankar om “Linsbolognese med grekiska kryddor”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept





Hej!
Det står inget om pasta i receptet. Tänker man att man kokar pastan bredvid eller ska den köras tillsammans med övriga ingredienser i slowcookern/tryckkokaren?
Hur mycket pasta ska man i så fall använda?
Tack på förhand!
Mvh Viktoria
Bilden är ett serveringsförslag. Receptet avser bara själva Bolognesen och den kan serveras med exempelvis ris eller pasta som man tillagar vid sidan av 🙂