En god och mättande gryta som för dina tankar till en sommar i Grekland. Perfekt både till middag och lunchlådan!

Inga kommentarer »
Ingredienser

  • 5 dl linser ( jag blandade beluga och röda linser)
  • 4 burkar krossade tomater
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl tomatpuré
  • 9 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 3 tsk grekisk kryddblandning (1 tsk oregano, 1 tsk timjan, 1 tsk paprikapulver)
  • 3 tsk salt
  • Peppar
  • Olivolja eller rapsolja att steka i
Maila inköpslista
Gör så här

  • Hacka lök, pressa vitlök och fräs tillsammans med olja och linser i Crock-Pot (jag gjorde den i Expressen som har stekfunktion- har man inte det och vill snabba på tillagningen så kan du byt ut löken mot lökpulver och vitlök mot vitlökspulver eller vitlök på tub).
  • Häll ner resten av ingredienserna i Crock-Pot och tillaga i Slowcook-funktionen på Låg i 6-7 h, Hög 4-5 h eller Tryckkoksfunktionen Soup i 15 min.

Diskussion om Linsbolognese med grekiska kryddor

Lämna ett svar

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept