Lövbiffgryta
Lövbiffgryta
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 20m tillagningstid

Lövbiffgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En otroligt god lövbiffgryta med mycket smaker! Här serveras den med jasminris som även är gjord i Crock-Pot Express.

Katarina Alfredsson
Ett recept av
Katarina Alfredsson
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g lövbiff
  • 1 hackad lök
  • 1 hackad paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • 1 burk med hela champinjoner
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljong
  • 1 burk med crème fraiche tomat och basilika 13%
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Stek lök och paprika i några minuter
  • 2. Lägg i lövbiffen som är skuren i bitar och stek allt i ca 7-8 min. De sista lägger du med champinjonerna.
  • 3. Lägg i övriga ingredienser och sätt på MEAT i 20 minuter. Låt ångan gå ut naturligt i 15 min
  • 4. Tag av locket och starta Stekfunktionen.
  • 5. Rör i crème fraiche tomat och basilika, och red av med mazeina om det behövs.
  • 6. Allt lägga i spenat blir gott också.
  • 7. Riset tog jag 3 dl jasminris och 3 dl vatten, salt.
  • 8. Rör runt riset, på med locket och starta på RIS/RISOTTO 4 min och låt stå i 10 och släpp ångan naturligt.