Lyxig kålpudding
Lyxig kålpudding
  • 4-6 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Lyxig kålpudding

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna kålpudding är så otroligt enkel och god.

Johnny Neldeborn
Ett recept av
Johnny Neldeborn
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg vitkål
  • 4 msk ljus sirap
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 smulad mörk oxbuljongtärning
  • 800 gram nötfärs
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk ströbröd
  • 0.75 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • Svartpeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Potatis
  • Morötter
  • Svart vinbärsgele
  • Gräddsås på skyn från tillagningen
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Strimla vitkål och lägg ner i crockpoten.
  • 2. Häll över sirap, soja och smula över buljongtärningen
  • 3. Blanda ihop allt förutom färsen i en skål och låt stå ett par minuter
  • 4. Blanda med färsen och forma till en limpa som ni lägger ovanpå kålen.
  • 5. Sätt på låg värme 5-6 timmar.
  • 6. Ät och njut