Lyxig kålpudding
Lyxig kålpudding
  • 4-6 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Lyxig kålpudding

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna kålpudding är så otroligt enkel och god.

Johnny Neldeborn
Ett recept av
Johnny Neldeborn
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg vitkål
  • 4 msk ljus sirap
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 smulad mörk oxbuljongtärning
  • 800 gram nötfärs
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk ströbröd
  • 0.75 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • Svartpeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Potatis
  • Morötter
  • Svart vinbärsgele
  • Gräddsås på skyn från tillagningen
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Strimla vitkål och lägg ner i crockpoten.
  • 2. Häll över sirap, soja och smula över buljongtärningen
  • 3. Blanda ihop allt förutom färsen i en skål och låt stå ett par minuter
  • 4. Blanda med färsen och forma till en limpa som ni lägger ovanpå kålen.
  • 5. Sätt på låg värme 5-6 timmar.
  • 6. Ät och njut

Kommentar

Eleonore Gåvsten
Eleonore Gåvsten

Den här var riktigt god och enkelt! Helt klart fem stjärnor (men jag tror jag råkade trycka på tre, sen kunde jag inte ändra). Gjorde ingen limpa utav färsen utan bredde ut, lite svårt var det att få upp middagen ur crockpoten då. Kommer absolut göra igen!

2022-10-12