Shad tipsar!

En läcker Marockansk gryta av lamm och torkade frukter som är perfekt bjudrätt när du verkligen vill imponera.

Inga kommentarer »
Ingredienser

  • 1 kg lammkött
  • 2 st gula lökar
  • 3 st tomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 6 st torkade aprikoser
  • 6 st torkade plommon
  • 1 färsk chili
  • 2 dl vatten
  • Olja till stekning
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk korianderpulver
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

  • Skär köttet i bitar
  • Blanda alla kryddor i en skål, häll köttet över och blanda ordentligt
  • Skala och finhacka lök ock vitlök
  • Hacka chili och tomat i tärningar
  • Hetta upp olja i Crockpoten och bryn köttet tills det får färg
  • . Vänd i lök och vitlök, stek under omrörning tills de får färg, vänd i tomat och chili, stek lite till
  • Häll över 3 dl hett vatten
  • Lägg aprikoserna och plommon över köttet och blanda
  • Sätt Crockpoten på ca 6 timmar på låg värme
  • Servera gärna med ris, bröd eller couscous

Diskussion om Marockansk Taginegryta med lamm

Lämna ett svar

Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Asiatiskt lamm

schedule7-8 timmar på låg

3.9 / 5. 15

Grillad lammbog med örter

schedule6-7 timmar på low

3.2 / 5. 17

Lammchili

schedule8-10 timmar på låg

3 / 5. 26

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot