
Shad tipsar!
En läcker Marockansk gryta av lamm och torkade frukter som är perfekt bjudrätt när du verkligen vill imponera.
Inga kommentarer »
Ingredienser
- 1 kg lammkött
- 2 st gula lökar
- 3 st tomater
- 4 vitlöksklyftor
- 6 st torkade aprikoser
- 6 st torkade plommon
- 1 färsk chili
- 2 dl vatten
- Olja till stekning
- 0,5 g saffran
- 1 tsk ingefärapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk cayennepeppar
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk korianderpulver
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
- Skär köttet i bitar
- Blanda alla kryddor i en skål, häll köttet över och blanda ordentligt
- Skala och finhacka lök ock vitlök
- Hacka chili och tomat i tärningar
- Hetta upp olja i Crockpoten och bryn köttet tills det får färg
- . Vänd i lök och vitlök, stek under omrörning tills de får färg, vänd i tomat och chili, stek lite till
- Häll över 3 dl hett vatten
- Lägg aprikoserna och plommon över köttet och blanda
- Sätt Crockpoten på ca 6 timmar på låg värme
- Servera gärna med ris, bröd eller couscous
Diskussion om Marockansk Taginegryta med lamm
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Lammstek på grekiskt vis
schedule4-5 timmar

Lammstek
schedule6-8 timmar på låg

Lammtagine
schedule7h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept