
Shad tipsar!
En klassisk köttgryta som lagas i några timmar i vanliga fall, men tack vara Crockpot express turbo så lagas den på bara 12 minuter.
Inga kommentarer »
Ingredienser
- 500 g grytbitar av nötkött
- 6 lagom stora potatisar
- 4 morötter
- 1 stor lök
- 2 vitlöks klyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk kalvfond
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl rödvin
- 2-3 stycken lagerblad
- 3 dl hett vatten (endast vid tryckkokning)
- Rapsolja till stekning
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
- Starta Crockpoten i bryn-läget och vänta tills den är het
- Skala lök och vitlök, tärna dem
- Skölj potatis och morötter, dela de i stora bitar
- Häll oljan i Crockpot, krydda köttet med salt och peppar, bryn köttet tills det får fin yta
- Ta ut köttet och låt stå vid sidan om
- Stek lök och vitlök mjuk, häll över morötter och potatis, låt steka en stund
- Lägg tillbaka köttet och häll över tomatpuré, kalvfond, rödvin, torkad timjan, lagerblad och hett vatten
- Sätt på locket, vrid ventilen till stängd och välj Soup knappen, 20 minuter sedan trycker du på Turbo knappen som nästan halverar tiden
- När koktiden är över, stäng av och låt trycket släppas naturligt i 10-15 minuter innan du öppnar ventilen och tar bort locket
- Servera gärna med ris eller bröd
Diskussion om Mustig köttgryta med rödvin
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Pastagratäng

Lammstek på grekiskt vis
schedule4-5 timmar

Skinkstek med äpple, cider och grädde
schedule6-7 timmar på låg
Mer recept med Nötkött
som huvudingrediens

Italiensk ragu med långkokt högrev
scheduleTillagningstid: Låg 7-8h Hög 7-8h

Tacopaj i Crockpot Express
schedule25m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept