Nœuf Bourguignon
Nœuf Bourguignon
  • 4-6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 9h 20m tillagningstid

Nœuf Bourguignon

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Den här mustiga fläskgrytan tillagar du enkelt i en slow cooker så du kan göra annat medan maten “lagar sig själv”.

Recept av Erik Videgård

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg bogfläsk (eller fläskkarré)
  • 100 g gul lök
  • 100 g morot
  • 50 g stjälkselleri
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 75 cl rött vin
  • 2 lagerblad
  • 2 timjankvistar
  • 2 msk kalvfond
  • 10 g strösocker
  • 30 g tomatpuré
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g bacon, i kuber
  • 100 g steklök
  • 300 g skogschampinjoner
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i 2 cm kuber.
  • 2. Skär löken i båtar, morot och selleri diagonalt i 0,5 cm skivor.
  • 3. Salta samt peppra köttet och fräs det i en stekpanna med oljan tills det är brynt. Ta upp köttet ur pannan och fräs lök, morot och selleri i samma panna tills löken är genomskinlig.
  • 4. Tillsätt vin, lagerblad, timjan, kalvfond, socker och tomatpuré. Skrapa botten av pannan (deglacera) för att få med allt det goda.
  • 5. Häll över blandningen i en slowcooker. Tillsätt köttet och blanda runt.
  • 6. Sätt slow cookern på 8 timmar med låg värme.
  • 7. Fräs bacon, steklök och skogschampinjoner 35 minuter innan servering.
  • 8. Tillsätt ingredienserna i slow cookern och blanda. Sjud grytan på hög värme i 30 minuter utan lock.
  • 9. Servera med krämig polenta eller potatispuré.