Recept av MARIA ZIHAMMOU

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 färsk hel kyckling ca 1,5 kg
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 kuvert saffran
  • 1 krm chiliflakes
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skala och dela löken i halvor, skiva tunt. Skala och finhacka vitlöken.
  • Dela kycklingen i 4 bitar. Hetta upp oljan i grytan och bryn kycklingen runt om tills den fått fin färg. Fortsätt med att stek lök och vitlök i några minuter.
  • Häll över vatten. Krydda med saffran, chiliflakes, salt och peppar. Sätt på låg och koka under lock tills kycklingen är helt genomkokt i ca 6-7 timmar.

Diskussion om Nordafrikansk kycklinggryta

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kalkongryta

schedule6 timmar på låg

3 / 5. 30

Panang Gai med kyckling

schedule15m

4 / 5. 30

Fylld hel kyckling

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 64

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot