Nordafrikansk kycklinggryta
Nordafrikansk kycklinggryta
  • 4 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Nordafrikansk kycklinggryta

Recept av MARIA ZIHAMMOU

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 färsk hel kyckling ca 1,5 kg
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 kuvert saffran
  • 1 krm chiliflakes
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och dela löken i halvor, skiva tunt. Skala och finhacka vitlöken.
  • 2. Dela kycklingen i 4 bitar. Hetta upp oljan i grytan och bryn kycklingen runt om tills den fått fin färg. Fortsätt med att stek lök och vitlök i några minuter.
  • 3. Häll över vatten. Krydda med saffran, chiliflakes, salt och peppar. Sätt på låg och koka under lock tills kycklingen är helt genomkokt i ca 6-7 timmar.
Information

Tillbehör
3 dl kokt couscous
1 granatäpple
1 ask cocktailtomater
1 dl rostade valnötter
1 kruka färsk mynta, grovhackad
1/2 dl finhackad bladpersilja
1 citron, pressad saft
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Häll ner förkokt couscous i en bunke. Dela granatäpplet och pilla loss kärnorna. Dela tomaterna i halvor. Blanda ner granatäpplekärnor med tomater, rostade valnötter, örter, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera till kycklinggrytan med bröd.