Paella
Paella
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h 30m tillagningstid

Paella

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ingen spansk restaurang behövs när du har en Crock-Pot i köket. Gör denna smaskiga Paella idag och njut av medelhavets rika smaker i ditt eget kök!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 ben- och skinnfria kycklinglår
  • 4 dl okokt långkornigt vitt ris
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 matsked olivolja
  • 1 burk tomatkross
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 tärnad lök
  • 2 dl vatten
  • 1 tesked salt
  • 1 pkt saffran eller 1/2 tesked gurkmeja
  • 250 g andouille eller spansk korv (skuren i bitar)
  • 1 vitlöksklyfta (hackad)
  • 2,5 dl frysta söta ärtor, tinade
  • 200g skalade räkor
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn korv och lök på medelvärme.
  • 2. Blanda ris och olja i din Crock-Pot. Rör i tomater, buljong, korv, vatten, salt, saffran och vitlök. Lägg kycklinglåren i ett lager över risblandningen. Strö paprikakrydda på toppen.
  • 3. Koka på låg inställning 5 till 6 timmar.
  • 4. Lägg i tinade ärter ungefär 35 minuter innan servering. Lägg räkor på toppen.
  • 5. Öka värmeinställningen till hög, lägg på locket och koka 20 till 30 minuter tills räkorna har värmts ordentligt.