Paella
Paella
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h 30m tillagningstid

Paella

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ingen spansk restaurang behövs när du har en Crock-Pot i köket. Gör denna smaskiga Paella idag och njut av medelhavets rika smaker i ditt eget kök!

Här hittar du originalreceptet

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 ben- och skinnfria kycklinglår
  • 4 dl okokt långkornigt vitt ris
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 matsked olivolja
  • 1 burk tomatkross
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 tärnad lök
  • 2 dl vatten
  • 1 tesked salt
  • 1 pkt saffran eller 1/2 tesked gurkmeja
  • 250 g andouille eller spansk korv (skuren i bitar)
  • 1 vitlöksklyfta (hackad)
  • 2,5 dl frysta söta ärtor, tinade
  • 200g skalade räkor
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn korv och lök på medelvärme.
  • 2. Blanda ris och olja i din Crock-Pot. Rör i tomater, buljong, korv, vatten, salt, saffran och vitlök. Lägg kycklinglåren i ett lager över risblandningen. Strö paprikakrydda på toppen.
  • 3. Koka på låg inställning 5 till 6 timmar.
  • 4. Lägg i tinade ärter ungefär 35 minuter innan servering. Lägg räkor på toppen.
  • 5. Öka värmeinställningen till hög, lägg på locket och koka 20 till 30 minuter tills räkorna har värmts ordentligt.

Kommentar

Alan Lord
Alan Lord

Gott, men man behöver betydligt mer vätska om det ska kokas i 6 timmar

2021-02-21