
Ingen spansk restaurang behövs när du har en Crockpot i köket. Gör denna smaskiga Paella idag och njut av medelhavets rika smaker i ditt eget kök!
Här hittar du originalreceptet
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 6 ben- och skinnfria kycklinglår
- 4 dl okokt långkornigt vitt ris
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 matsked olivolja
- 1 burk tomatkross
- 6 dl kycklingbuljong
- 1 tärnad lök
- 2 dl vatten
- 1 tesked salt
- 1 pkt saffran eller 1/2 tesked gurkmeja
- 250 g andouille eller spansk korv (skuren i bitar)
- 1 vitlöksklyfta (hackad)
- 2,5 dl frysta söta ärtor, tinade
- 200g skalade räkor
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn korv och lök på medelvärme.
- Blanda ris och olja i din Crockpot. Rör i tomater, buljong, korv, vatten, salt, saffran och vitlök. Lägg kycklinglåren i ett lager över risblandningen. Strö paprikakrydda på toppen.
- Koka på låg inställning 5 till 6 timmar.
- Lägg i tinade ärter ungefär 35 minuter innan servering. Lägg räkor på toppen.
- Öka värmeinställningen till hög, lägg på locket och koka 20 till 30 minuter tills räkorna har värmts ordentligt.
Diskussion om Paella
En tanke om “Paella”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Krämig pastarätt i Express
schedule15m

Mexikansk kycklingsoppa
schedule6 timmar på låg

Tikka Masalakyckling
schedule6 timmar på låg
Mer recept med Skaldjur
som huvudingrediens

Tildas smarriga fiskgryta
schedule3 timmar på låg

San Francisco Cioppino
schedule6-8 tim på låg + 30 min på hög

Paella
schedule6h 30m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Gott, men man behöver betydligt mer vätska om det ska kokas i 6 timmar