Tillagade i Sous Vide blir dessa pocherade Marsala-päron en härlig dessert tillsammans med kryddade pekannötter och mascarponekräm.
Du behöver:
Crockpot Express Turbo (med sous-videfunktion
Vacuumpackare
Vakuumpåsar
Ingredienser
Pocherade päron
- 4 päron
- 1 dl torrt marsalavin
- 1 tsk honung
- 2 msk rörsocker
Mascarponekräm
- 1 dl mascarponeost
- 1,2 dl vispgrädde kyld
- 1/4 tsk mald kanel
- 1 msk lönnsirap eller honung
Kryddiga pecannötter
- 2,5 dl pekannötshalvor
- 3 msk brynt smör
- 2 msk lönnsirap
- 1 tsk mix av kanel, muskotnöt
Maila inköpslista
Gör så här
Pocherade päron
- Värm vattenbadet till 80ºC.
- Tvätta och skala päronen och lägg i en vakuumpåse med alla ingredienser. Vakuumpacka och förslut ordentligt.
- Sänk ned i uppvärmt vatten. Låt den ligga i Sous-viden i 30 minuter
- Ta bort från vattenbadet när det är klart och servera varmt. Om du planerar att förvara i kylen tills den ska användas, sänk omedelbart ned i ett isbad innan du kyler.
- Värm pocheringsvätskan i en liten kastrull tills den reducerats till hälften. Använd för att ringla på päron till servering.
Mascarponekräm
- Tillsätt den kylda grädden och mascarponeosten i en kyld skål. Vispa tills mjuka toppar bildas och tillsätt sedan övriga ingredienser. Vispa till stabila toppar, men kan hålla formen när du spritsar.
Kryddiga pecannötter
- Lägg pekannötterna med kryddorna i en liten skål.
- Tillsätt smör och sirap i en stekpanna och smält på medelvärme tills det sjuder. Tillsätt de kryddade pekannötterna och rör om tills de är väl täckta med smör/sirapsblandningen.
- Bred ut på bakplåtspapper för att svalna.
Servering
- Lägg päron på en tallrik och ringla över marsalasås (se ovan). Spritsa klick vispad mascarponegrädde med en vanlig rund spets och strö pekannötter på tallriken.
Diskussion om Pocherade päron
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Banankaka med nötter
schedule2h 30m
Trillingnöt
Rosmarin- och fetaostbröd
schedule2 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept