Ibland blir jag sugen på det enkla, där smaken i grunden är mild för att man då kan leka med tillbehören. Denna soppa är mild och god och du gör den spännande med topping och tillbehör. Lek med konsistenser, färg och smaker i tillbehören och lägg några färska vårprimörer på toppen!

5 kommentarer »
Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 12 deciliter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsk salt peppar efter smak
  • 3 dl grädde, imat, oatly eller någon annan gräddig produkt

Topping

  • Färska primörer
  • Sockerärtor
  • Rädisor
  • Solrosfrön
  • Stekta brödkrutonger
  • Stekt bacon
  • Groddar
Maila inköpslista
Gör så här

  • Skala potatisarna, morot, palsternacka och skär sedan i bitar. Häll på vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningar.
  • Kör på LÅG i 6-8 h eller HÖG i 5-6 h eller på SOUP i 20 min på tryckkockning/Crock-Pot Express.
  • Häll i gräddprodukt och ställ om till hög (slowcooking) eller brown/sauté och låt den bli varm (ca 15 min).
  • Smaka av med kryddor och servera med topping och tillbehör

Diskussion om Potatis och purjolökssoppa

5 tankar om “Potatis och purjolökssoppa

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Currygryta med kikärtor

schedule4 tim på hög

3.9 / 5. 32

Ångkoka grönsaker

schedule2m

3.7 / 5. 26

Tomatsås med curry och äpple

schedule4h

4.1 / 5. 14

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept