En gryta, 30 minuter och sen är det klart. Fluffigt, krämigt, perfekt, lätt att göra. Använd gärna kryddsmör om du vill höja det en nivå, eller ta helt enkelt bara smör och det blir perfekt. I receptet har vi lagt till parmesan vilket också gör moset matigare och ännu godare.

4 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • drygt 1 kg potatis
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl cream cheese
  • 0,5 dl finriven Parmesan
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skala potatisarna. Placera dem i Crock-Pot Express och täck med vatten (ca 8 dl).
  • Tillsätt en tesked salt. Koka på ånginställningen i 12 minuter. Släpp ut ångan direkt.
  • Häll av vattnet. Använd potatisstomp eller baksidan av en trägaffel och mosa potatisen ordentligt.
  • Låt det ånga av i några minuter, blanda sedan i smöret, olivolja, cream cheese, parmesanost och resten av saltet. Strö generöst med salt.

Diskussion om Potatismos i Express

4 tankar om “Potatismos i Express

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Potatismos i Express

schedule20m

4 / 5. 44

Risotto i Express

schedule8 min

4 / 5. 75

Grönsakssoppa (köttfärs)

schedule6-8 tim på låg

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot