En gryta, 30 minuter och sen är det klart. Fluffigt, krämigt, perfekt, lätt att göra. Använd gärna kryddsmör om du vill höja det en nivå, eller ta helt enkelt bara smör och det blir perfekt. I receptet har vi lagt till parmesan vilket också gör moset matigare och ännu godare.
4 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- drygt 1 kg potatis
- 2 tsk salt
- 0,5 dl smör
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl cream cheese
- 0,5 dl finriven Parmesan
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skala potatisarna. Placera dem i Crock-Pot Express och täck med vatten (ca 8 dl).
- Tillsätt en tesked salt. Koka på ånginställningen i 12 minuter. Släpp ut ångan direkt.
- Häll av vattnet. Använd potatisstomp eller baksidan av en trägaffel och mosa potatisen ordentligt.
- Låt det ånga av i några minuter, blanda sedan i smöret, olivolja, cream cheese, parmesanost och resten av saltet. Strö generöst med salt.
Diskussion om Potatismos i Express
4 tankar om “Potatismos i Express”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Risgrynsgröt med kokosmjölk
schedule4-5 timmar på låg
Kik alicha
schedule25m
Morötter med timjan och citron
schedule3h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Nog vore det bra att vara tydlig med att vattnet skall hällas av innan man stompar
Ok, det lägger jag till.
Kan man använda potatisstomp i metall?
Hej! Nej helst inte, då den kan skada ytan på innergrytan.