
Det bästa är verkligen när man kommer på recept som kräver 3 ingredienser. Jag gjorde en pulled beef i svartvinbärssaft till nya kokboken och insåg att här öppnar en helt ny värld upp sig!
Efter jag gjorde röda vinbärs- och äppelchutneyn så kände jag att fläsk passar väldigt bra med äpplen och sen var hjärnan igång igen.
Jag fick en massa rädisor när jag var ute på tripp i landet och här så ugnsbakade jag dem tillsammans med färskpotatis och färska morötter. Rädisor som får ugnsbakas smakar lite likt sparris tycker jag. Blir supergott!
Inga kommentarer »Pulled pork
- 800 g fläskytterfilé
- 2 dl svartvinbärssaft (som späds 1 + 4)
- 1 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 0,5 tsk salt
Ugnsrostade grönsaker
- Ca 15 färskpotatisar, tvättade och skurna i halvor
- 1 knippe morötter, tvättade och skurna i mindre bitar
- 10-15 rädisor
- Rapsolja
- Salt och vitlökspulver
Pulled pork
- Stek köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner köttet i slowcookern och häll över saft, vatten, salt och buljongtärning
- Kör på låg i 5-7 h eller hög i 3-5 h.
- Tryck sönder köttet med en stekspade och låt stå i ca 15 minuter så köttet får bra åt sig av såsen.
Ugnsrostade grönsaker
- Sätt ugnen på 175 grader (jag använder alltid varmluft).
- Lägg ner grönsakerna i en ugnsform eller på ett bakplåtsklädd plåt.
- Ringla olja över och krydda med salt och vitlökspulver, rör om.
- Kör i ugnen i 25-30 minuter.
Diskussion om Pulled pork i svartvinbärssaft
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Spansk chorizogryta

Revben med plommon

Lammstek på grekiskt vis
UTFORSKA MODELLER
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot