Pulled pork med sweet chili, ingefära och vitlök i i korvbröd med chilimajonäs.
Detta är en upphottad variant av korv med bröd fast 100 gånger godare. Du gör en omgång pulled pork i slowcookern, sen fyller du lite större korvbröd eller lägger den på en nygräddad majsvåffla och toppar med grönsaker, chilimajonäs och rostad lök.
Ingredienser
Pulled pork
- 1 kg fläskkarré eller fläskytterfilé
- 1 dl japansk soja
- 1 dl sweet chili
- 0,5 dl vatten
- 3 vitlöksklyftor, halverade
- 5 cm skivad, färsk ingefära
- 1 tsk salt
Tillbehör
- Stora korvbröd
- Sallad eller babyspenat
- Skivad paprika
- Skivad gurka
- Skivad purjolök eller picklad rödlök
- Chilimajonäs
- Rostad lök
Maila inköpslista
Gör så här
- Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen
- Blanda ihop resten av ingredienser i en skål och rör om.
- Lägg köttet i slowcookern och häll över såsen.
- Kör på Låg i 6-7 h eller Hög i 4-5 h.
- Tryck sönder köttet med en slev och låt köttet dra åt sig av såsen i ca 30 min.
- Fyll korvbröden med kött, grönsaker och sås.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept