Refried beans
Refried beans
  • 10m
  • 8h

Refried beans

Här är ett toppenrecept på Refried Beans som går att göra i Crock-Pot och som funkar fint till mexikansk mat. Valet av bönor är ganska viktigt, man kan göra rätten på lite olika bönor och man kan även blanda bönsorter, men rekommenderat är 100% pintobönor om man har det hemma. Sedan är det bara att dumpa ner allting i grytan, ställa in tiden och lämna den ifred – man behöver inte ens röra om då och då. Stor wow-faktor på den !

Recept :Lannérs köksblandning.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ½ kg pintobönor
  • 1 gul lök grovt hackad
  • 4 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • 1 l vatten
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 2-3 msk baconfett eller annat vegetariskt fett
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Släng i allt i Crock-poten och häll på vattnet. Rör om.
  • 2. Ställ Crock-Poten på hög i 8 timmar
  • 3. Med ca: 10-15 minuter kvar på koket så häll i baconfettet, rör runt, på med locket och låt gå klart.
  • 4. Mosa bönorna grovt med en potatisstöt, smaka av med ev. mera salt.
  • 5. Till denna fantastiska bönröra serverade vi en chiligryta och hembakade mexikanska tortillabröd.