Risgrynsgröt i Express
Risgrynsgröt i Express
  • 8 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 30m tillagningstid

Risgrynsgröt i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Jan Hellstén
Ett recept av
Jan Hellstén
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 dl grötris
  • 7,5 dl vatten
  • 1 liter mjölk
  • 2msk socker
  • 1 tsk salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 msk Socker
  • 8 msk Kanel
  • 8 dl mjölk
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll allt i bunken
  • 2. Välj Rice / Risotto pressure High 15 minuter
  • 3. Låt maskin stå med tryckventilen stängd på keep varm i 15 minuter
  • 4. Öppna försiktigt på tryckventil för att släppa ut övertrck
  • 5. Rör runt gröten o justera eventuellt konsistens med mer mjölk

Kommentarer

Jimmy Gärdlund
Jimmy Gärdlund

Gröten blev ok, brände fast en del. Tror det är bra att vänta en stund efter man stängt av varmhållningen. Riktigt tryck på mjölken 🙂

2020-12-10
Jimmy Gärdlund
Jimmy Gärdlund

Alltså vänta en stund med att släppa ut trycket

2020-12-10