Risgrynsgröt eller tomtegröt är en favorit under vintern. Det smarta med att laga den i Crock-Pot Express är att gröten aldrig fastnar i botten.

18 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 dl grötris
  • 7,5 dl vatten
  • 9 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt
  • 1-2 dl grädde
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Häll alla ingredienser utom grädden som ska i mot slutet
  • Välj RICE/RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 15 minuter
  • Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar
  • Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
  • Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på tills den blir varm

Diskussion om Risgrynsgröt i Express

18 tankar om “Risgrynsgröt i Express

  1. Eric Unevik
    Eric Unevik says:

    Gjorde med alpro soya mjölk. Tog 5dl vatten och 2,5dl havregrädde i från start. Blev kanonbra, behövde inte ha nån mer vätska efteråt. Jag hade oxå i lite vaniljpulver för ja tycker de gott. Så lätt. Aktivt arbete kanske 5min. Total tid me uppkock, trycktid, trycksläpp ca 45min. Rekommenderas.

Lämna ett svar

Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Småländsk ostkaka

scheduleca 3 timmar på låg

4 / 5. 12

Bananbröd

3.6 / 5. 7

Brownies i Express

3.9 / 5. 46

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept