

Risgrynsgröt eller tomtegröt är en favorit under vintern. Det smarta med att laga den i Crock-Pot Express är att gröten aldrig fastnar i botten.
11 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 dl grötris
- 7,5 dl vatten
- 9 dl mjölk
- 2 msk socker
- 1 kanelstång
- 1 tsk salt
- 1-2 dl grädde
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Häll alla ingredienser utom grädden som ska i mot slutet
- Välj RICE/RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 15 minuter
- Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar
- Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
- Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på tills den blir varm
Diskussion om Risgrynsgröt i Express
11 tankar om “Risgrynsgröt i Express”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Äpplemos
schedule8m

Sylt
schedule15m

Rocky road julgodis
schedule1 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot
Riktigt god kommer att göra flera gånger (använde ingen grädde)
Riktigt god gröt. Men att ha i 1-2 del grädde efteråt vet jag inte om jag håller med. Misstänker att det är om den stått på keep warm länge.
Ska du äta den så fort du är klar byt ut lite vatten mot grädde och kör på
Sjukt gott! ..Strunta i grädden.
Helt ok men tar en justering på tiden tycker jag borde lägga på minst 15 minuter eftersom den ska ju släppa på trycket den tiden.
Gjorde med alpro soya mjölk. Tog 5dl vatten och 2,5dl havregrädde i från start. Blev kanonbra, behövde inte ha nån mer vätska efteråt. Jag hade oxå i lite vaniljpulver för ja tycker de gott. Så lätt. Aktivt arbete kanske 5min. Total tid me uppkock, trycktid, trycksläpp ca 45min. Rekommenderas.
Gröten blev ok, brände fast en del. Tror det är bra att vänta en stund efter man stängt av varmhållningen. Riktigt tryck på mjölken 🙂
Alltså vänta en stund med att släppa ut trycket
Går det att koka i slowcooker? Tack
Ja, det finns recept på det också.
Mycket god gröt, +lite smör -grädden.
Gjorde precis efter receptet. Så god å SÅ mycket…….