Ett måste på julmorgonen. Gör den med fördel i din Crock-Pot så riskerar du inte att den bränner fast.
Koka mycket så kan du använda resten till Ris à la Malta.
5 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 dl grötris
- 7,5 dl vatten
- 9 dl mjölk
- 2 msk socker
- 1 kanelstång
- 1 tsk salt
- 1-2 dl grädde
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Häll alla ingredienser i grytan och sätt på låg värme i 4 timmar
- Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
- Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på tills den blir varm
Diskussion om Risgrynsgröt
5 tankar om “Risgrynsgröt”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Godaste gröten jag ätit
Är det slow cooking man ska använda?
Ja 🙂
Ja använder slow på min men efter 2 timmar har det ej hänt så mkt
Hej! Det står 4 timmar i receptet. Då behöver den koka klart i 4 timmar. När det är just sloowcooking så känns det kanske inte alltid som att det har hänt något efter halva tiden, men den jobbar långsamt på. Man får lita på processen. Det blir ljuvligt när det blir klart.