Risgrynsgröt
Risgrynsgröt
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Risgrynsgröt

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ett måste på julmorgonen. Gör den med fördel i din Crock-Pot så riskerar du inte att den bränner fast.

Koka mycket så kan du använda resten till Ris à la Malta.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 dl grötris
  • 7,5 dl vatten
  • 9 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt
  • 1-2 dl grädde
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll alla ingredienser i grytan och sätt på låg värme i 4 timmar
  • 2. Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
  • 3. Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på tills den blir varm
Information

Servera med kanel, socker och mjölk eller med en god saftsås.

Det går givetvis lika bra att använda annan sorts mjölk, dvs laktosfri, soja mm