Ett måste på julmorgonen. Gör den med fördel i din Crock-Pot så riskerar du inte att den bränner fast.
Koka mycket så kan du använda resten till Ris à la Malta.
5 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 dl grötris
- 7,5 dl vatten
- 9 dl mjölk
- 2 msk socker
- 1 kanelstång
- 1 tsk salt
- 1-2 dl grädde
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Häll alla ingredienser i grytan och sätt på låg värme i 4 timmar
- Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
- Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på tills den blir varm
Diskussion om Risgrynsgröt
5 tankar om “Risgrynsgröt”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Banankaka med nötter
schedule2h 30m
Rocky Road
Lussebullskaka
schedule2,5 tim på hög
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Godaste gröten jag ätit
Är det slow cooking man ska använda?
Ja 🙂
Ja använder slow på min men efter 2 timmar har det ej hänt så mkt
Hej! Det står 4 timmar i receptet. Då behöver den koka klart i 4 timmar. När det är just sloowcooking så känns det kanske inte alltid som att det har hänt något efter halva tiden, men den jobbar långsamt på. Man får lita på processen. Det blir ljuvligt när det blir klart.