Ett smarrigt recept av Emmy Lennhede

Inga kommentarer »
Ingredienser

  • 300 g champinjoner eller annan svamp
  • 1 stor (banan)schalottenlök hackad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2,5 dl paellaris
  • 5 dl svampbuljong
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 1-2 msk Nduja
  • 1 paket knaperstekt bacon
  • 0,5 dl riven parmesan + extra till topping
  • Salt & Peppar
  • 1 Burrata
Maila inköpslista
Gör så här

  • Börja med att steka baconet och låt svalna något på hushållspapper. Klipp sedan i centimeterstora bitar.
  • Lägg burratan i en sil så att den rinner av och blir rumstempererad under tillagningen av risotton.
  • Koka upp vatten till buljongen och lös upp tärningen.
  • Ta bort locket på din crock-pot express och välj brown/sauté och låt grytan bli varm.
  • Lägg i oljan och hälften av smöret.
  • Bryn löken i ca 2 minuter, lägg i vitlöken och bryn ytterligare ca 1 minut.
  • Lägg i svampen och resten av smöret. Rör ordentligt i ca 2-4 minuter tills svampen fått färg.
  • Lägg i Nduja och blanda.
  • Häll i vinet.
  • Häll i riset och låt koka i ca 1 minut.
  • Blanda ner buljong och kryddor och rör om noggrant.
  • Stäng av Brown/sauté- läget.
  • Sätt på locket & lås det.
  • Stäng ventilen.
  • Välj Rice/risotto och ställ in tiden på 8 minuter och tryck på start.
  • När det gått 8 minuter och tillagningen är klar låt enheten naturligt släppa uttrycket tills tiden är på 15 minuter. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar genom att öppna ventilen för ånga.
  • Blanda ner det knaperstekta baconet och därefter parmesanosten tills det blir krämigt.
  • Lägg upp på tallrikar och toppa med burrata och riven parmesan.

Diskussion om Risotto med Nduja och burrata

Lämna ett svar

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept