På 9 min gjorde jag detta enkla goda recept, blir lite som en paella när man lägger i saffran.

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 900 g kycklingfiléer, 4-5 st (alt 600 g vegokorv)
  • Salt och Peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • chiliflakes
  • 2 msk kycklingfond (alt grönsaksfond)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 g saffran
  • 6 dl basmatiris
  • 5 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • solrosolja att steka i
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär den och tomaterna i mindre bitar.
  • Sätt igång Crockpot Turbo Express. Tryck på Sauté. När Crockpoten är varm, häll i olja och fräs kycklingen. Salta och peppra.
  • Tillsätt lök, vitlök och paprika. Rör om. Lägg i tomaterna. Tillsätt chiliflakes, kycklingfond, paprikapulver och saffran.
  • Skölj riset. Lägg ner riset i Crockpoten. Häll på vattnet och salta. Rör om ordentligt. Lägg på locket och stäng ventilen. Slå över till Rice/Grains High på 8-9 minuter. När riset är klart, öppnar du ventilen och släpper ut trycket.
  • Lägg över riset på ett stort fat. Toppa med skivad ugnsgrillad paprika och hackad persilja. Servera!

Diskussion om Saffranris med kyckling och ugnsgrillad paprika

2 tankar om “Saffranris med kyckling och ugnsgrillad paprika

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling med sötsur sås

schedule6-7 timmar på låg

3.8 / 5. 28

Kyckling med röd curry och nudlar

schedule15m

4 / 5. 32

Apelsinkyckling

schedule5 timmar på låg

4 / 5. 44

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Överraska mamma?

Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket. 
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!

Se erbjudanden