På 9 min gjorde jag detta enkla goda recept, blir lite som en paella när man lägger i saffran.

Ingredienser

Ingredienser

  • 900 g kycklingfiléer, 4-5 st (alt 600 g vegokorv)
  • Salt och Peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • chiliflakes
  • 2 msk kycklingfond (alt grönsaksfond)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 g saffran
  • 6 dl basmatiris
  • 5 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • solrosolja att steka i
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär den och tomaterna i mindre bitar.
  • Sätt igång Crockpot Turbo Express. Tryck på Sauté. När Crockpoten är varm, häll i olja och fräs kycklingen. Salta och peppra.
  • Tillsätt lök, vitlök och paprika. Rör om. Lägg i tomaterna. Tillsätt chiliflakes, kycklingfond, paprikapulver och saffran.
  • Skölj riset. Lägg ner riset i Crockpoten. Häll på vattnet och salta. Rör om ordentligt. Lägg på locket och stäng ventilen. Slå över till Rice/Grains High på 8-9 minuter. När riset är klart, öppnar du ventilen och släpper ut trycket.
  • Lägg över riset på ett stort fat. Toppa med skivad ugnsgrillad paprika och hackad persilja. Servera!

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot