På 9 min gjorde jag detta enkla goda recept, blir lite som en paella när man lägger i saffran.

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 900 g kycklingfiléer, 4-5 st (alt 600 g vegokorv)
  • Salt och Peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • chiliflakes
  • 2 msk kycklingfond (alt grönsaksfond)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 g saffran
  • 6 dl basmatiris
  • 5 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • solrosolja att steka i
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär den och tomaterna i mindre bitar.
  • Sätt igång Crockpot Turbo Express. Tryck på Sauté. När Crockpoten är varm, häll i olja och fräs kycklingen. Salta och peppra.
  • Tillsätt lök, vitlök och paprika. Rör om. Lägg i tomaterna. Tillsätt chiliflakes, kycklingfond, paprikapulver och saffran.
  • Skölj riset. Lägg ner riset i Crockpoten. Häll på vattnet och salta. Rör om ordentligt. Lägg på locket och stäng ventilen. Slå över till Rice/Grains High på 8-9 minuter. När riset är klart, öppnar du ventilen och släpper ut trycket.
  • Lägg över riset på ett stort fat. Toppa med skivad ugnsgrillad paprika och hackad persilja. Servera!

Diskussion om Saffranris med kyckling och ugnsgrillad paprika

2 tankar om “Saffranris med kyckling och ugnsgrillad paprika

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Hawaiikyckling

schedule4-6 tim på låg

3.9 / 5. 22

Hel kalkon

schedule2,5h

3.5 / 5. 36

Mexikansk kycklingsoppa

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 31

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept