Saffranris med kyckling och ugnsgrillad paprika
Saffranris med kyckling och ugnsgrillad paprika
  • 8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 20m tillagningstid

Saffranris med kyckling och ugnsgrillad paprika

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

På 9 min gjorde jag detta enkla goda recept, blir lite som en paella när man lägger i saffran.

Diana Dontsova
Ett recept av
Diana Dontsova
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 900 g kycklingfiléer, 4-5 st (alt 600 g vegokorv)
  • Salt och Peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • chiliflakes
  • 2 msk kycklingfond (alt grönsaksfond)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 g saffran
  • 6 dl basmatiris
  • 5 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • solrosolja att steka i
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 3-4 st Plivits ugnsgrillade paprikor
  • Persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär den och tomaterna i mindre bitar.
  • 2. Sätt igång Crockpot Turbo Express. Tryck på Sauté. När Crockpoten är varm, häll i olja och fräs kycklingen. Salta och peppra.
  • 3. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Rör om. Lägg i tomaterna. Tillsätt chiliflakes, kycklingfond, paprikapulver och saffran.
  • 4. Skölj riset. Lägg ner riset i Crockpoten. Häll på vattnet och salta. Rör om ordentligt. Lägg på locket och stäng ventilen. Slå över till Rice/Grains High på 8-9 minuter. När riset är klart, öppnar du ventilen och släpper ut trycket.
  • 5. Lägg över riset på ett stort fat. Toppa med skivad ugnsgrillad paprika och hackad persilja. Servera!