Ett lyckat försök att göra Savoykåldolmar i min Crock-Pot Express. Gjorde om mitt gamla recept lite, och det blev väldigt bra. Behöver dock lära mig lite mer om tidsåtgången, vego går ju snabbare att laga till än kött!

Receptet kommer från Lyanders gröna kök

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 st savoykålhuvud
  • 3 skivor torrt vitt bröd
  • 150 g riven parmesan
  • 4 vitlöksklyftor rivna
  • 150 g soltorkade tomater i örtmarinad Ridderheims
  • 2 msk citrontimjan färsk
  • 3 - 4 msk olivolja
  • 1 citron eko rivet skal
  • Salt & peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Mixa bröd, med parmesan, vitlök, soltorkad tomat med örtmarinad, citrontimjan, olivolja och citrontimjan och smaka av med salt och peppar!
  • Koka upp vatten i en stor kastrull, plocka försiktigt loss stora och fina blad.
  • Lägg ner 2 - 3 blad i kastrullen åt gången, och låt sjuda ca 3 min, plocka upp med hålslev och låt ånga av.
  • Skär bort den grova bladnerven längst ner, så går det lättare att rulla ihop dolmarna.
  • Lägg ca 2 msk av fyllning på varje blad och rulla ihop till små paket, blev ungefär 10 st kåldolmar.
  • Lägg ner dolmarna i grytan, slå tomatsås över och kör dem på låg effekt i ca 4 timmar.

Diskussion om Savoykåldolmar i tomatsås

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Mustig gryta med bönor och svamp

schedule3h

4.1 / 5. 27

Koka ris i Express

schedule10m

4 / 5. 345

Vit sparris med dressing

3.4 / 5. 5

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot