Ett lyckat försök att göra Savoykåldolmar i min Crock-Pot Express. Gjorde om mitt gamla recept lite, och det blev väldigt bra. Behöver dock lära mig lite mer om tidsåtgången, vego går ju snabbare att laga till än kött!

Receptet kommer från Lyanders gröna kök

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 st savoykålhuvud
  • 3 skivor torrt vitt bröd
  • 150 g riven parmesan
  • 4 vitlöksklyftor rivna
  • 150 g soltorkade tomater i örtmarinad Ridderheims
  • 2 msk citrontimjan färsk
  • 3 - 4 msk olivolja
  • 1 citron eko rivet skal
  • Salt & peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Mixa bröd, med parmesan, vitlök, soltorkad tomat med örtmarinad, citrontimjan, olivolja och citrontimjan och smaka av med salt och peppar!
  • Koka upp vatten i en stor kastrull, plocka försiktigt loss stora och fina blad.
  • Lägg ner 2 - 3 blad i kastrullen åt gången, och låt sjuda ca 3 min, plocka upp med hålslev och låt ånga av.
  • Skär bort den grova bladnerven längst ner, så går det lättare att rulla ihop dolmarna.
  • Lägg ca 2 msk av fyllning på varje blad och rulla ihop till små paket, blev ungefär 10 st kåldolmar.
  • Lägg ner dolmarna i grytan, slå tomatsås över och kör dem på låg effekt i ca 4 timmar.

Diskussion om Savoykåldolmar i tomatsås

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Färskpotatis

schedule3h 20m

3.9 / 5. 65

Vildris- och svampsoppa

schedule45m

4 / 5. 44

Aloo palak- Indisk gryta

schedule8 tim

3.4 / 5. 20

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Överraska mamma?

Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket. 
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!

Se erbjudanden