Kinesisk biff med broccoli och oystersause (ostronsås). Serveras med nykokt ris eller nudlar.
3 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 700 g nötkött
- 1,5 dl köttbuljong
- 1 dl oystersause (ostronsås)
- 0,5 dl Japansk soja (med låg salthalt)
- 500 g broccoli, buketter, färska eller frysta
- 0,5 dl vatten
- 4 msk maizena mjöl
- sesamfrön till garnering
- Ris eller nudlar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Strimla köttet och lägg det i grytan tillsammans med buljong och oyster sause. Koka på låg 6-8 timmar.
- Koka broccoli i vatten 4-5 min.
- Ta ur lite sås ur grytan och blanda i ett glas med maizena. Rör i det i grytan tills såsen är tjock nog.
- Häll av vattnet och häll broccoli i crock-poten.
- Ta av locket och låt grytan koka ihop på hög i ung 15 min.
- Strö sesamfrön över innan du serverar.
- Servera med ris eller nudlar.
Diskussion om Sesambiff med oystersås
3 tankar om “Sesambiff med oystersås”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!
Det var extremt salt. Ska det verkligen vara så mycket oystersause?
Man kan minska på oystersåsen och även använda köttbuljong med låg salthalt om man vill.
Körde 2,5h på hög. Blev jättebra! Lade ner lätt upptinade broccolibuketter när det var en timme kvar, så de har fortfarande crunchet kvar.