Kinesisk biff med broccoli och oystersause (ostronsås). Serveras med nykokt ris eller nudlar.
3 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 700 g nötkött
- 1,5 dl köttbuljong
- 1 dl oystersause (ostronsås)
- 0,5 dl Japansk soja (med låg salthalt)
- 500 g broccoli, buketter, färska eller frysta
- 0,5 dl vatten
- 4 msk maizena mjöl
- sesamfrön till garnering
- Ris eller nudlar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Strimla köttet och lägg det i grytan tillsammans med buljong och oyster sause. Koka på låg 6-8 timmar.
- Koka broccoli i vatten 4-5 min.
- Ta ur lite sås ur grytan och blanda i ett glas med maizena. Rör i det i grytan tills såsen är tjock nog.
- Häll av vattnet och häll broccoli i crock-poten.
- Ta av locket och låt grytan koka ihop på hög i ung 15 min.
- Strö sesamfrön över innan du serverar.
- Servera med ris eller nudlar.
Diskussion om Sesambiff med oystersås
3 tankar om “Sesambiff med oystersås”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Lammstek
schedule6-8 timmar på låg
Soppa med bakad potatis
schedule30m
Italienska köttbullar
schedule6-7 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Det var extremt salt. Ska det verkligen vara så mycket oystersause?
Man kan minska på oystersåsen och även använda köttbuljong med låg salthalt om man vill.
Körde 2,5h på hög. Blev jättebra! Lade ner lätt upptinade broccolibuketter när det var en timme kvar, så de har fortfarande crunchet kvar.