Sesambiff med oystersås
Sesambiff med oystersås
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Sesambiff med oystersås

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Kinesisk biff med broccoli och oystersause (ostronsås). Serveras med nykokt ris eller nudlar.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g nötkött
  • 1,5 dl köttbuljong
  • 1,2 dl oystersause (ostronsås)
  • 500 g broccoli, buketter, färska eller frysta
  • 0,5 dl vatten
  • 4 msk maizena mjöl
  • sesamfrön till garnering
  • Ris eller nudlar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Strimla köttet och lägg det i grytan tillsammans med buljong och oyster sause. Koka på låg 6-8 timmar.
  • 2. Koka broccoli i vatten 4-5 min.
  • 3. Ta ur lite sås ur grytan och blanda i ett glas med maizena. Rör i det i grytan tills såsen är tjock nog.
  • 4. Häll av vattnet och häll broccoli i crock-poten.
  • 5. Ta av locket och låt grytan koka ihop på hög i ung 15 min.
  • 6. Strö sesamfrön över innan du serverar.
  • 7. Servera med ris eller nudlar.