Short ribs med rödvinssås
Erik är tillbaka med ett fantastiskt gott recept på möra short ribs med rödvinssås!
Stek på köttet och grönsakerna i pannan innan du slänger ner det i Crockpoten och kör på till den tiden du önskar att det ska vara klart eller enligt anvisningarna.
Servera tillsammans med stekta grönsaker eller andra tillbehör du tycker passar till.
Passar perfekt att servera vännerna eller familjen nu till sommaren!
Vill du se Erik demostrera detta goda recept, kan du se det här: https://youtu.be/jeup2ZiVupI
Inga kommentarer »
- 1,5 kg short ribs av nöt
- Salt och svartpeppar
- 2 msk rapsolja
- 15 g vitlök, krossad
- 100 g gul lök, grovhackad
- 50 g blekselleri, grovhackad
- 100 g morot, grovhackad
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk chilibönpasta
- 2 msk honung
- 5 dl rött vin
- 5 dl oxfond
- 2 kvistar timjan
- 2 lagerblad
- Gnid in dina short ribs med salt och peppar, hetta upp oljan i en panna och bryn dem rejält runt om, ta sedan upp och lägg dem i Crockpotens gryta.
- Fräs lök, vitlök, morot och selleri i samma panna i fem minuter. Tillsätt tomatpuré och chilibönpasta och fräs i en minut.
- Tillsätt honung, vin och buljong. Koka upp och häll över shortribsen.
- Tillsätt timjan och lagerblad och sätt sedan Crockpoten på 8 timmar på LOW eller ställ in den tid du vill att den ska vara klar.
- När tiden är slut lyfter du försiktigt upp shortribsen ur Crockpoten. Sila sedan såsen i en kastrull och koka tills den är simmig.
- Lägg upp shortribsen på en tallrik och häll över såsen.
- Servera med stekt gemsallad eller annat valfritt tillbehör.
Diskussion om Short Ribs
UTFORSKA MODELLER
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!