En långsamt tillagad pavlova skiljer sig från en ugnsbakad pavlova, ugnen bakar maräng, för att ge en torr krispig finish och det kan ta ett antal timmar att uppnå denna konsistens.

Slow cooker-marängen har ett knaprigt skal med en toffeesmak, medan det inuti är nästan marshmallows-mjuk och passar fantastiskt ihop med mascarponekräm och färsk frukt. Allt detta på 2 timmar.

Till detta recept behöver du en stavmixer och lite folie och bakplåtspapper, spritspåse och munstycke.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Pavlovan

  • 3 medelstora ägg, separerade
  • 160 g strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk majsmjöl

Topping

  • 200 ml vispgrädde
  • 150 g mascarpone
  • 1 tsk vanilj
  • Blandad färsk frukt – körsbär, jordgubbar, mango, hallon och fikon
  • Myntablad
  • 2 msk mangocoulis (Mangopure. Gör egen eller håll utkik i stora mataffärer)
Maila inköpslista
Gör så här

  • Klä botten och sidorna av Crock-Pot med lite folie, upprepa sedan detta med lite bakplåtspapper. Du kommer att behöva tillräckligt mycket att ta tag i för att ta bort din kokta maräng.
  • Lägg äggvitorna i en ren skål,
  • Börja vispa tills äggvitan liknar en tjock vit mjuk toppstruktur.
  • Tillsätt 2 matskedar av det uppmätta sockret och vispa väl, fortsätt med detta mönster tills allt socker är vispat i och äggvitorna är extremt tjocka.
  • Nyp lite av blandningen mellan tummen och fingret och gnugga ihop. Detta ska vara slätt utan någon sockersöt grynighet. Fortsätt i så fall att vispa tills sockret har löst sig och blandningen är slät.
  • Blanda i vanilj och majsmjöl.
  • Häll blandningen i din fodrade skål, lägg en lös bit bakplåtspapper över toppen för att förhindra att vatten droppar och stäng locket.
  • Koka på låg i 2 timmar.
  • När tillagningstiden har gått, öppna försiktigt locket, ta bort papperet och låt svalna och torka på plats.
  • När det har svalnat, ta bort från skålen och lägg på ett serveringsfat, var noga med att ta bort eventuellt bakpapper.
  • Förbered toppingen
  • Vispa vispgrädde, socker och vanilj i en ren bunke tills det blir mjukt. Vispa i mascarponen, om den mjuknar igen fortsätt vispa tills den blir tjock.
  • Montera marängen genom att toppa med mascarponekrämen ovanpå, tillsätt dina olika frukter och mynta och ringla sedan över coulisen.

Diskussion om Slow Cooked Pavlova med Mascarpone och färsk frukt

Lämna ett svar

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept