Ingredienser

  • 3 x 300 g block fast tofu.
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 stor lök, tärnad
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • Fint hackade 30g färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 1 msk currypulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 x 400g kokosmjölk
  • Salt och peppar
  • Saften av 1 lime
  • 1 tsk socker

Till Servering

  • Tunt skivad rödlök
  • Naanbröd
  • Basmatiris
  • Vegansk kokosyoghurt
  • Hackad koriander.
Maila inköpslista
Gör så här

  • Förstek löken i olja och låt mjukna.
  • Rör ner vitlök och ingefära, följt av de torkade kryddorna och låt koka i ytterligare 2 minuter under konstant omrörning.
  • Häll över allt i din Crock-Pot. (Om du har en Brown/Saute-knapp kan du göra de första stegen direkt i Crock-Pot.)
  • Tillsätt tomatpurén och rör om väl.
  • Häll i kokosmjölken och blanda.
  • Riv eller skär till sist tofun i lagom stora bitar och tillsätt detta i grytan och rör om innan den täcks med lock.
  • Se till att rätt tid är registrerad på din enhet. ”Hög” i 4-5 timmar. När tillagningstiden är klar tar du av locket och rör försiktigt om i grytan. Krydda upp med ev mer kryddor och rör ner limejuice och socker.
  • Servera med ångkokt basmatiris, lite hackad rödlök och en snurra yoghurt, avsluta med de hackade korianderbladen.

Diskussion om Slow Cooked Tofu Butter Chicken

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Ångkokt broccoli

4 / 5. 27

Brysselkål med fetaost

schedule3-4 timmar på låg

3 / 5. 8

Indisk vegetarisk kormagryta

schedule5-6 timmar på låg

4 / 5. 60

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept