Smulpaj med persika
Smulpaj med persika
  • 8-10 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Smulpaj med persika

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Crock-Pot smulpaj med persika är en utsökt hemlagad dessert med saftiga persikor och en söt gyllene skorpa, allt gjort i en slowcooker!

I detta receptet har vi använt persikor på burk, men det går givetvis att använda vilken färsk frukt som helst istället.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 stora färska persikor (cirka 2 burkar med halvor)
  • 0,75 dl socker
  • Smulpajen:
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 tesked salt
  • 50 g osaltat smör
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • vispgrädde eller vaniljglass
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär persikor i skivor och lägg i en stor skål. Blanda med sockret.
  • 2. Häll persikorna och deras juice i en Crock-Pot som är smörad.
  • 3. Blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
  • 4. Strö jämnt över persikorna.
  • 5. Skär smöret i tunna skivor och fördela jämnt över.
  • 6. Lägg en (pappers)handduk under locket för att fånga upp kondensen under bakningen.
  • 7. Grädda i 2-3 timmar på hög eller 4-4,5 timmar på låg tills persikorna är mjuka och toppen är gyllene och genomgräddad.
  • 8. Servera varm med vaniljglass eller vispad grädde.
Information

Om man använder färska persikor eller annan färsk frukt bör man skala den innan.