Smulpaj med persika
Smulpaj med persika
  • 8-10 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Smulpaj med persika

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Crock-Pot smulpaj med persika är en utsökt hemlagad dessert med saftiga persikor och en söt gyllene skorpa, allt gjort i en slowcooker!

I detta receptet har vi använt persikor på burk, men det går givetvis att använda vilken färsk frukt som helst istället.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 stora färska persikor (cirka 2 burkar med halvor)
  • 0,75 dl socker
  • Smulpajen:
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 tesked salt
  • 50 g osaltat smör
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • vispgrädde eller vaniljglass
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär persikor i skivor och lägg i en stor skål. Blanda med sockret.
  • 2. Häll persikorna och deras juice i en Crock-Pot som är smörad.
  • 3. Blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
  • 4. Strö jämnt över persikorna.
  • 5. Skär smöret i tunna skivor och fördela jämnt över.
  • 6. Lägg en (pappers)handduk under locket för att fånga upp kondensen under bakningen.
  • 7. Grädda i 2-3 timmar på hög eller 4-4,5 timmar på låg tills persikorna är mjuka och toppen är gyllene och genomgräddad.
  • 8. Servera varm med vaniljglass eller vispad grädde.
Information

Om man använder färska persikor eller annan färsk frukt bör man skala den innan.

Kommentarer

Jenny Bing
Jenny Bing

Gjorde som det stod i receptet och E6 kod på maskinen

2020-10-25
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej!
Vilken gryta har du? Mvh Support

2020-10-26
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Detta recept är för en slowcooker, så om du har en Express får du använda slowcookerfunktionen.

2020-10-27