Crockpot smulpaj med persika är en utsökt hemlagad dessert med saftiga persikor och en söt gyllene skorpa, allt gjort i en slowcooker!

I detta receptet har vi använt persikor på burk, men det går givetvis att använda vilken färsk frukt som helst istället.

3 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 8 stora färska persikor (cirka 2 burkar med halvor)
  • 0,75 dl socker
  • Smulpajen:
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 tesked salt
  • 50 g osaltat smör
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär persikor i skivor och lägg i en stor skål. Blanda med sockret.
  • Häll persikorna och deras juice i en Crock-Pot som är smörad.
  • Blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
  • Strö jämnt över persikorna.
  • Skär smöret i tunna skivor och fördela jämnt över.
  • Lägg en (pappers)handduk under locket för att fånga upp kondensen under bakningen.
  • Grädda i 2-3 timmar på hög eller 4-4,5 timmar på låg tills persikorna är mjuka och toppen är gyllene och genomgräddad.
  • Servera varm med vaniljglass eller vispad grädde.

Diskussion om Smulpaj med persika

3 tankar om “Smulpaj med persika

Lämna ett svar

Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Chokladfudge

schedule2 tim på Låg

3.9 / 5. 13

Äpplecrisp

schedule15m

3.9 / 5. 17

Risgrynsgröt i Express

schedule30m

4 / 5. 160

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept