Vill du levla fredagstacosen? Då är detta receptet för dig! Bara att du kör den i slowcookern gör att smakerna blir så mycket djupare och gör du den dessutom dagen innan och sen får stå en natt i kylen så händer det magi med smakerna.
Servera salsasås, picklad rödlök och massa koriander!
Inga kommentarer »
Ingredienser
Tacofärs
- 800 g nötfärs
- 1 dl ljust öl
- 1 lime, saften
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk japansk soja
- 1 msk spiskummin
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 msk farinsocker
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 0,5 – 1 msk chiliflakes
- 1 msk torkad oregano
- 1,5 tsk salt
- 1 msk rapsolja för stekning
Till servering
- Små tortillabröd
- Picklad rödlök
- Hackad gurka
- Salsasås
- Riven ost
- Färsk koriander
Maila inköpslista
Gör så här
- Bryn lök och vitlök på medelhög värme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen, lyft ur lök och vitlök
- Höj värmen och bryn köttfärsen så den får lite yta
- Lägg ner allt i din slowcooker/tryckkokare/gryta och lägg ner resten av ingredienserna. Rör om.
- Tillaga enligt något av följande alternativ: Slowcooking: Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h. Tryckkokning: Kör på MEAT i 20 min. Gryta på spis: Koka på låg värme i 20-25 minuter.
Diskussion om Tacofärs med öl, lime & chili
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept




