Ett lätt recept för Crock-Pot som tar högst 10 min att preparera. Blir jättegott!
Du behöver inte köpa färdig teriyakisås för att göra teriyakikyckling. Detta hemlagade teriyakisåsrecept innehåller bara sex ingredienser. De flesta har du nog i ditt skafferi just nu: sojasås, risvinäger, honung, brunt socker och vitlök och ingefära. Rör helt enkelt ihop såsingredienserna, lägg kycklingen i din Crock-Pot och häll sedan teriyakisåsen över.
Receptet kommer från Wellplated.com
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 700 g benfri kyckling
- 2 dl sojasås (med mindre salt)
- 3 msk risvinäger
- 3 msk honung
- 3 msk brunt socker
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 msk vatten
- 1 msk maizena
- rostade sesamfrön
- salladslök
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Placera kycklingen i botten på en Crock-Pot
- Blanda allt utom vatten, maizena och sesamfrön i en skål och häll över kycklingen
- Lägg på locket och låt det koka i 4 tim på låg (2 tim på hög) tills köttet är genomstekt.
- Ta upp köttet, sila och red såsen med maizena utblandat med vatten. Låt såsen koka upp så att den blir lite tjockare, skär eller dra isär kycklingen i mindre bitar lägg sedan tillbaka den i såsen.
- Strö över hackad salladslök och rostade sesamfrön. Servera med nykokt ris eller nudlar.
Diskussion om Teriyakikyckling
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Grekisk kyckling – citronsoppa (Avgolemono)
schedule3h
Kycklingsoppa med nudlar
schedule7 min + 6 min
Kyckling med vitlök och honung
schedule5-6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Dansk
Suomi
Norsk bokmål



