Teriyakikyckling
Teriyakikyckling
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Teriyakikyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ett lätt recept för Crock-Pot som tar högst 10 min att preparera. Blir jättegott!

Du behöver inte köpa färdig teriyakisås för att göra teriyakikyckling. Detta hemlagade teriyakisåsrecept innehåller bara sex ingredienser. De flesta har du nog i ditt skafferi just nu: sojasås, risvinäger, honung, brunt socker och vitlök och ingefära. Rör helt enkelt ihop såsingredienserna, lägg kycklingen i din Crock-Pot och häll sedan teriyakisåsen över.

Receptet kommer från Wellplated.com 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g benfri kyckling
  • 2 dl sojasås (med mindre salt)
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk honung
  • 3 msk brunt socker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk maizena
  • rostade sesamfrön
  • salladslök
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ris eller nudlar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Placera kycklingen i botten på en Crock-Pot
  • 2. Blanda allt utom vatten, maizena och sesamfrön i en skål och häll över kycklingen
  • 3. Lägg på locket och låt det koka i 4 tim på låg (2 tim på hög) tills köttet är genomstekt.
  • 4. Ta upp köttet, sila och red såsen med maizena utblandat med vatten. Låt såsen koka upp så att den blir lite tjockare, skär eller dra isär kycklingen i mindre bitar lägg sedan tillbaka den i såsen.
  • 5. Strö över hackad salladslök och rostade sesamfrön. Servera med nykokt ris eller nudlar.
Information

Om du har en Crock-Pot Express kan du med fördel använda frysta kycklingfiléer. Placera dem i grytan och kör på 12 min på högt tryck. Släpp trycket manuellt direkt när det är klart!

Näringsinformation
Per portion (1/4, utan ris)
Kalorier 326
Fett 8 g
Kolesterol 141 mg
Salt 1661 mg
Kolhydrater 28 g