Teriyakikyckling
Teriyakikyckling
  • 4
  • 10m
  • 4h

Teriyakikyckling

Ett lätt recept för CrockPot som tar högst 10 min att preparera. Blir jättegott!

Du behöver inte köpa färdig teriyakisås för att göra teriyakikyckling. Detta hemlagade teriyakisås-recept innehåller bara sex ingredienser, varav de flesta har du nog i ditt skafferi just nu: sojasås, risvinäger, honung, brunt socker och vitlök och ingefära. Rör helt enkelt ihop såsingredienserna, lägg kycklingen i din CrockPot och häll sedan teriyaki-såsen över.

Receptet kommer från: 

Se här hur man gör:

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g benfri kyckling
  • 2 dl sojasås (med mindre salt)
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk honung
  • 3 msk brunt socker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk maizena
  • rostade sesamfrön
  • salladslök
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Placera kycklingen i botten på en Crockpot
  • 2. Blanda allt utom vatten, maizena och sesamfrön i en skål och häll över kycklingen
  • 3. Lägg på locket och låt det koka i 4 tim på låg (2 tim på hög) tills köttet är genomstekt.
  • 4. Ta upp köttet, sila och red såsen med maizena utblandat med vatten. Låt såsen koka upp så att den blir lite tjockare, skär eller dra isär kycklingen i mindre bitar lägg sedan tillbaka den i såsen.
  • 5. Strö över hackad salladslök och rostade sesamfrön. Servera med nykokt ris eller nudlar.