Den här grytan heter “Shipwreck stew” på originalspråk, men jag kallar den Tex-Mexgryta eftersom det är Tacokrydda i.

Här är originalreceptet och en video.

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 500g malt nötkött (jag använde 10% fett)
  • 3 medelstora potatisar i skivor
  • 1 lök, tärnad
  • 2 selleri stjälkar, skivade
  • 5 dl skivad svamp
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 2 burkar tomatsoppa (Campbells)
  • 1 påse tacokrydda
  • 4 dl vatten
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn det malda nötköttet i en stekpanna tills det är genomstekt. Lägg i slowcookern.
  • Tillsätt de återstående ingredienserna, rör om.
  • Lägg på locket och koka på låg i 7-8 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
  • Rör om och servera gärna toppad med ost.

Diskussion om Tex-Mexgryta

2 tankar om “Tex-Mexgryta

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Palak gosht – Indisk Lammgryta

schedule4-6 timmar på låg

2.5 / 5. 2

Cholent – judisk köttgryta

schedule16h

4 / 5. 32

Biff med champinjonsås

schedule8 timmar

2 / 5. 3

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot