Tex-Mexgryta
Tex-Mexgryta
  • 8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Tex-Mexgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Den här grytan heter “Shipwreck stew” på originalspråk, men jag kallar den Tex-Mexgryta eftersom det är Tacokrydda i.

Här är originalreceptet och en video.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500g malt nötkött (jag använde 10% fett)
  • 3 medelstora potatisar i skivor
  • 1 lök, tärnad
  • 2 selleri stjälkar, skivade
  • 5 dl skivad svamp
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 2 burkar tomatsoppa (Campbells)
  • 1 påse tacokrydda
  • 4 dl vatten
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn det malda nötköttet i en stekpanna tills det är genomstekt. Lägg i slowcookern.
  • 2. Tillsätt de återstående ingredienserna, rör om.
  • 3. Lägg på locket och koka på låg i 7-8 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
  • 4. Rör om och servera gärna toppad med ost.