En thailändsk variant av de populära köttbullarna.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g köttfärs eller kycklingfärs
  • 2 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk fint krossade jordnötter
  • Salt och peppar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 msk röd chilipasta
  • 4 tsk oystersås
  • 3 msk socker
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda mjölk, fint krossade jordnötter och äggulor i en skål. Låt det stå och dra en liten stund.
  • Blanda i köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rulla till fina köttbullar och stek dem runt om.
  • Blanda kokosmjölk, jordnötssmör, chilipasta, oystersås och socker.
  • Lägg köttbullarna i Crockpoten och häll såsen över. Koka på låg i 5-6 timmar eller hög i 3 timmar.
  • Koka gärna utan lock sista halvtimmen så att såsen tjocknar lite.

Diskussion om Thailändska köttbullar

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Biff med champinjonsås

schedule8 timmar

2 / 5. 3

Dillkött

scheduleLåg värme i 8 timmar

4 / 5. 112

Lasagne i Expressen

schedule35 min + 15 min

3.9 / 5. 46

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot