En thailändsk variant av de populära köttbullarna.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g köttfärs eller kycklingfärs
  • 2 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk fint krossade jordnötter
  • Salt och peppar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 msk röd chilipasta
  • 4 tsk oystersås
  • 3 msk socker
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda mjölk, fint krossade jordnötter och äggulor i en skål. Låt det stå och dra en liten stund.
  • Blanda i köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rulla till fina köttbullar och stek dem runt om.
  • Blanda kokosmjölk, jordnötssmör, chilipasta, oystersås och socker.
  • Lägg köttbullarna i Crockpoten och häll såsen över. Koka på låg i 5-6 timmar eller hög i 3 timmar.
  • Koka gärna utan lock sista halvtimmen så att såsen tjocknar lite.

Diskussion om Thailändska köttbullar

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Får i kål – Express

schedule40 minuter

4.1 / 5. 11

Sötpotatischili 50/50

schedule20m

3.6 / 5. 5

Hel fläskkarré med honung och örter

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 427

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept