
Toppingen gör allt och går att variera hur mycket som helst. Denna soppbas är väldigt mild, billig och enkel. Sedan är det toppingen som ger rätten karaktär och även tillbehören.
Jag åt denna med stekt bacon, machesallad och salladsmix av pumpakärnor, solrosfrön och pinjenötter. Till det levainbröd med smör, salt och vitlökspulver i ugn. Men du kan variera med t ex fetaost, olika grönsaker, kyckling och servera med lyxig fryspizza eller hemmagjord calzone på libabröd.
Inga kommentarer »Soppa
- 1 burk krossade tomater
- 5-6 potatisar, skalade och skurna i mindre bitar
- 1 liter vatten
- 2,5 grönsaksbuljongtärningar, skurna i mindre bitar
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk vitlökspulver
- Salt och vitpeppar
- 2 dl creme fraiche
Topping
- Stekt bacon
- Machesallad
- Mix av frön
Vid servering
- Bröd med smör, salt och vitlökspulver som gått i 200 grader i ugn 5-10 min.
- Lägg ner alla ingredienser till soppbasen i slowcookern och kör på Låg i 8-10 h eller Hög i 5-7 h
- När det är daga att äta, rör ner creme fraichen och kör på HÖG i 30 min.
- Tryckkokning: SOUP i 30 minuter
- Servera med valfri topping
Diskussion om Tomat- och potatissoppa
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Vegetarisk currygryta

Currygryta med kikärtor

Paprika fylld med quinoa
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot