Toppingen gör allt och går att variera hur mycket som helst. Denna soppbas är väldigt mild, billig och enkel. Sedan är det toppingen som ger rätten karaktär och även tillbehören.
Jag åt denna med stekt bacon, machesallad och salladsmix av pumpakärnor, solrosfrön och pinjenötter. Till det levainbröd med smör, salt och vitlökspulver i ugn. Men du kan variera med t ex fetaost, olika grönsaker, kyckling och servera med lyxig fryspizza eller hemmagjord calzone på libabröd.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Soppa
- 1 burk krossade tomater
- 5-6 potatisar, skalade och skurna i mindre bitar
- 1 liter vatten
- 2,5 grönsaksbuljongtärningar, skurna i mindre bitar
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk vitlökspulver
- Salt och vitpeppar
- 2 dl creme fraiche
Topping
- Stekt bacon
- Machesallad
- Mix av frön
Vid servering
- Bröd med smör, salt och vitlökspulver som gått i 200 grader i ugn 5-10 min.
Maila inköpslista
Gör så här
- Lägg ner alla ingredienser till soppbasen i slowcookern och kör på Låg i 8-10 h eller Hög i 5-7 h
- När det är daga att äta, rör ner creme fraichen och kör på HÖG i 30 min.
- Tryckkokning: SOUP i 30 minuter
- Servera med valfri topping
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept