Tomatsås med curry och äpple
Tomatsås med curry och äpple
  • 2 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Tomatsås med curry och äpple

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En god tomatsås kan ingen motstå! Men gå mot strömmen av kött eller sojaproteiner och testa istället att ha i curry och äpplen, resultatet är en vacker och något söt sås med friska toner av rosmarin.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk curry
  • Salt och peppar
  • Valfri olja
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Toppa gärna med parmesan
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hacka lökarna i små bitar och stek i olja.
  • 2. Pressa i vitlök, tomatpuré och curry i stekpannan, låt steka tills löken är genomskinlig.
  • 3. Tvätta äpplena och skala om du vill, skär i 1 cm stora kuber.
  • 4. Häll över det stekta och äpplen och tomat i din Crock-Pot och sätt timern på 3 timmar på låg eller 1 timme på hög.
  • 5. Servera med pasta och eventuellt parmesan. Salta och peppra efter smak.