Vegetarisk lasagne
Vegetarisk lasagne
  • 8
  • 20m
  • 8h

Vegetarisk lasagne

Visst, Crock-Poten är perfekt för grytor och soppor, men man kan också göra en god lasagne! Här är ett gott och enkelt recept, allt du behöver göra är att hacka dina grönsaker och varva med lasagneplattor.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Lasagneplattor
  • 7 dl riven mossarella
  • 2 burkar passerade tomater
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 liten zucchini
  • 150 g babyspenat
  • 3-4 portobellosvamp-hattar
  • 500 g ricotta
  • 1 stort ägg
  • 3 vitlöksklyftor
  • En halv röd chili
  • 2 msk olja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda ägg, ricotta, spenat, svamp och zucchini i en stor skål.
  • 2. Blanda tomatkross, passerade tomater, vitlök och röd peppar i en annan skål.
  • 3. Olja in din Crock-pot (eller lägg i smörpapper).
  • 4. Häll i en del av tomatröran i botten
  • 5. Lägg lasagneplattor så att de täcker hela botten av innergrytan. Varva sedan med oströran, tomatröran och plattor i 3 lager. Avsluta med plattor täckta med tomatsås.
  • 6. Sätt på locket och koka på låg i 4 tim eller hög i 2 tim.
  • 7. Avsluta gärna med att strö riven mozzarella över och låt den smälta ev. i ugnen.