Den här rätten vid namn ”Bò Kho” är en vietnamesisk oxsvanssoppa i som du tillagar i en tryckkokare.

Recept av Erik Videgård

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 20 g citrongräs
  • 35 g färsk ingefära
  • 150 g rödlök
  • 1 lagerblad
  • 10 g farinsocker
  • 5 g five spice
  • 45 g fisksås
  • 900 g oxsvans, delad i bitar
  • 30 g rapsolja
  • 2 stjärnanis
  • 500 g krossade tomater
  • vatten
  • 1 purjolök
  • 150 g kålrabbi
  • 150 g morot
  • 300 g vitkål
  • 150 g stjälkselleri
  • 80 g bok choy
  • 100 g salladslök
  • färsk koriander
  • salt och svartpeppar
  • nudlar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Smasha och skär citrongräset i 5 cm bitar.
  • Finhacka ingefäran.
  • Skär rödlöken i ”båtar”.
  • Lägg citrongräs, ingefära, lagerblad, socker, five spice, fisksås och oxsvansen i en bunke och blanda väl. Låt marinera i 30 minuter.
  • Hetta upp oljan i tryckkokaren och fräs oxsvansen i omgångar tills den får fin färg. Plocka ur citrongräset och lagerbladet.
  • Ta upp oxsvansen och sänk värmen. Fräs sedan löken tills den är mjuk och genomskinlig.
  • Tillsätt tomaterna, lägg på ett lock och låt sjuda i 12 minuter. Rör om då och då. Om vätskan avdunstar för mycket så tillsätt lite mer vatten.
  • Tillsätt oxsvansen, citrongräset, lagerblad och stjärnanis. Häll på vatten så det täcker, rör runt, låt koka upp och sätt på tryckkokarens lock. Tryckkoka i 45 minuter. Ta sedan av från värmen och låt trycket sjunka av sig själv.
  • Skär under tiden purjolök, kålrabbi, vitkål och selleri grovt i lika stora bitar.
  • Dela bok shoy på mitten, skiva salladslöken fint och grovhacka koriandern.
  • Öppna locket på tryckkokaren, ta upp oxsvansbitarna och plocka bort benen.
  • Lägg tillbaka köttet i tryckkokaren och tillsätt purjolök, kålrabbi, morot, vitkål och blekselleri. Sätt på locket igen och tryckkoka ytterligare 5 minuter. Släpp ut trycket manuellt.
  • Öppna locket och lägg ner bok shoy, lägg på locket och låt vila 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka nudlarna enl instruktion och spola av dem med kallt vatten.
  • Lägg upp i skålar bottnade med nudlar och garnera med salladslök och koriander.

Diskussion om Vietnamesisk oxsvanssoppa

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Härlig Höstgryta

schedule20m + 6h

3.6 / 5. 45

Skinkstek med äpple, cider och grädde

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 85

Boeuf Bourguignon

schedule7-9 timmar på låg

3.9 / 5. 236

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot