Ingredienser

Sparris

  • 6 stänger vit sparris
  • 20 g smör
  • ½ tsk havssalt
  • 2 skivor citron
  • 1 timjankvist

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk rostade hasselnötter, grovhackade
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk persilja, hackad
  • Svartpeppar
  • Havssalt
Maila inköpslista
Gör så här

  • Skala sparrisen och skär bort den nedre, träiga delen.
  • Lägg sparrisen i en vacuumpåse tillsammans med smör, salt, citronskivor och timjan.
  • Förslut påsen i en vakuumförslutare.
  • Fyll din Multicooker till hälften med vatten, tryck på ”Sous Vide”-knappen och ställ in den på 85°C, 30 minuter och sätt på locket utan att låsa det. När vattnet är varmt sätter timern igång och du kan stoppa ner påsen med sparrisen.
  • Sätt på locket igen utan att låsa det och med ångventilen öppen.
  • Medan sparrisen blir klar häller du dressingingredienserna i en glasburk, skruva på ett lock och skaka ordentligt.
  • När sparrisen är klar tar du upp påsen, klipper upp den och lägger upp sparrisen och skedar över dressingen. Ät och njut!

Diskussion om Vit sparris med dressing

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Tomat-och basilikasoppa

2 / 5. 1

Vegetarisk Fettuccini Alfredo

schedule8m

3.5 / 5. 13

Brysselkål med fetaost

schedule3-4 timmar på låg

3 / 5. 8

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept