Crock-Pot Time Select
Nyhet från Crock-Pot

Ställ in det klockslag du vill äta och låt Crock-Pot Time Select göra resten.
Så enkelt? ja, nästan. Du behöver så klart välja vad du vill äta, hacka lite ingredienser att hälla i grytan, men efter det kan du bege dig till jobbet, skolan eller vad du nu vill göra medan middagen lagas på egen hand.
Med Time Select använder du klockan på displayen och knappar in just det klockslag du vill att middagen står på bordet. Beroende på råvarorna och mängd du stoppar i grytan planerar Time Select tillagningen så att den blir klar exakt på den utsatta tiden.

Vad Time Select egentligen gör är att långsamt gå upp till ca 65°C och ligger sedan där och småputtrar fram till det är dags att köra igång tillagningen på riktigt. Då stiger värmen upp till ca 98°C. När sedan klockan stannar på klockslaget du valt avslutas tillagningen och temperaturen sjunker åter till ca 65°C där den står på varmhållning till dess att Crock-Potten stängs av. På så vis är du säker på att middagen kan stå på bordet just det klockslaget du önskar.

En traditionell slowcooker har istället för en klocka, läge HÖG och LÅG där valet avgörs av hur lång tid matlagningen ska få ta. Beroende på hur lång tid det är till dess att middagen ska stå på bordet sätts antal tillagningstimmar och läge. (Läge LÅG tar dubbla tiden än läge HÖG)

Lämna ett svar