Vi på Crock-Pot älskar mat, och vi älskar nya smaker därför kör vi nu en kampanj som vi kallar “Världens Mat”. Vi vill  bjuda in alla till bords, oavsett land, språk eller kultur. Vid bordet utbyter vi matminnen från världens alla hörn.

Världens Mat med Zeina
Till vår hjälp har vi Zeina Mourtada som driver bloggen Zeinas Kitchen. Att samarbete med Zeina känns klockrent med tanke på hennes bredd. Född i Sierra Leone, uppväxt i Sverige men med rötter från Libanon. Zeina lagar allt från svensk husmanskost, libanesiska grytor, chilenska empanadas, irakiskt bröd, italienska köttbullar, thailändska pannkakor, indisk curry, grekisk sallad, gambiansk domoda och turkiska biffar… Puh, så vem passar bättre än Zeina att stötta Crock-Pot på temat Världens Mat?

-Många rätter från Mellanöstern, Indien, Pakistan eller Sydamerika är kryddiga och behöver tid för att blomma ut, berättar Zeina Mourtada.
-Jag har testat både slowcooking och tryckkokning i mina recept. Grytor med segare kött som exempelvis oxsvans, blir bara bättre av att få puttra i timmar. De är också rätter som inte är möjliga att laga mitt i veckan, för att tiden inte ryms i vardagen. Fast med Crock-Pot är det ju möjligt, säger Zeina glatt.

Hjälp oss att bygga Världens Mat
I vår receptbank har vi över 400 recept och fler kommer det bli. De närmaste veckorna vill vi inspirera er till att laga ny mat. Har du ett matminne som du vill dela. Kanske mormors hemliga recept på Yakhnet batata eller ett matminne från semesterresan i Turkiet? Skapa ett konto på www.crockpot.se och börja dela dina recept och bli en influencer till matminnen från världens alla hörn.

Kika in i vår värld av Världens Mat

Zeinas bidrag till Världens Mat

. .  

 

Lämna ett svar