Lamm Tagine är nordafrikansk gryta som brukar lagas i en Tagine-gryta. Här lagar jag en marockanska variant i Crock-Pot. Det blir supergott och mustigt.

Lycka till!

mvh Zeina

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg lammkött (jag har använt lammstek)
  • 2 st gula lökar
  • 3 st tomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • Ca 12 st torkade aprikoser
  • 1 färsk chili
  • 3 dl vatten
  • Olja till stekning
  • KRYDDOR:
  • 1 g saffran
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk ras el hanout
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk korianderpulver
  • salt
  • peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär köttet i stora bitar och lägg i en skål. Häll över alla kryddor och blanda ordentligt. Låt gärna köttet marineras i kylen några timmar. Men det går också bra att hoppa över detta.
  • Hacka lök i strimlor, finhacka vitlök och chili, hacka tomat i tärningar.
  • Bryn köttet inna. Har du en Crock-Pot som man kan steka i så stek där, annars i en stekpanna. Hetta upp olja i dingryta och bryn köttet på spisplattan tills det får färg.
  • Vänd i lök och stek under omrörning tills löken får färg, Vänd i tomat, chili, vitlök och stek lite till
  • Lägg tillbaka grytan i crock poten. Häll över 3 dl hett vatten.
  • Lägg aprikoserna/plommon över köttet och blanda.
  • Sätt din Crock-Pot på ca 7 timmar på läge LÅG.

Diskussion om Lammtagine

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Koreanska revben

schedule6-8 timmar på låg

4.6 / 5. 5

Fyllda paprikor i Crock-Pot Express

schedule10m

4.1 / 5. 16

Irländsk shepherd’s pie

schedule7–9 timmar på låg, 3-4 timmar på hög

3.9 / 5. 16

Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Indisk Korma med lamm

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 107

Lasagne

schedule1,5h

3.6 / 5. 76

Grillad lammbog med örter

schedule6-7 timmar på low

3.2 / 5. 17

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept