Lammtagine
Lammtagine
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Lammtagine

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Lamm Tagine är nordafrikansk gryta som brukar lagas i en Tagine-gryta. Här lagar jag en marockanska variant i Crock-Pot. Det blir supergott och mustigt.

Lycka till!

mvh Zeina

Zeina Mourtada
Ett recept av
Zeina Mourtada
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg lammkött (jag har använt lammstek)
  • 2 st gula lökar
  • 3 st tomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • Ca 12 st torkade aprikoser
  • 1 färsk chili
  • 3 dl vatten
  • Olja till stekning
  • KRYDDOR:
  • 1 g saffran
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk ras el hanout
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk korianderpulver
  • salt
  • peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Couscous eller ris
  • Bröd
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i stora bitar och lägg i en skål. Häll över alla kryddor och blanda ordentligt. Låt gärna köttet marineras i kylen några timmar. Men det går också bra att hoppa över detta.
  • 2. Hacka lök i strimlor, finhacka vitlök och chili, hacka tomat i tärningar.
  • 3. Bryn köttet inna. Har du en Crock-Pot som man kan steka i så stek där, annars i en stekpanna. Hetta upp olja i dingryta och bryn köttet på spisplattan tills det får färg.
  • 4. Vänd i lök och stek under omrörning tills löken får färg, Vänd i tomat, chili, vitlök och stek lite till
  • 5. Lägg tillbaka grytan i crock poten. Häll över 3 dl hett vatten.
  • 6. Lägg aprikoserna/plommon över köttet och blanda.
  • 7. Sätt din Crock-Pot på ca 7 timmar på läge LÅG.