Kik alicha är en etiopisk och eritreansk krämig gryta.
Kikärtshalvor, lappe eller chana dal används ofta i indisk matlagning och består av svarta kikärtor som skalats och delats. Min mustiga gryta liknar ärtsoppa i konsistensen men tar smak av ingefära, gurkmeja och grön chili.
Smaklig spis!
mvh Zeina
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 dl chana dal/kikärtshalvor
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 1½ tsk gurkmeja
- 1-2 gröna chili
- 4 dl vatten
- Olja till stekning
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blötlägg kikärsthalvorna i ljummet vatten i 30 min och sila av.
- Finhacka lök, vitlök och chili.
- Tryck på saute, hetta upp olja och stek löken långsamt tills den får färg
- Vänd i chili, vitlök, ingefära, gurkmeja och stek 3-4 min under omrörning.
- Vänd i kikärtshalvor, tillsätt 4 dl vatten, smaka av med salt, peppar.
- Sätt locket på plats och lås det. Stäng ventilen
- Tryck på Manuell eller Stew för att använda tryckkokar-läget. Ställ tiden på 15 minuter.
- Stäng av och låt din Crock-Pot släppa trycket på egen hand. Det tar ca 10 min.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept