Kik alicha är en etiopisk och  eritreansk krämig gryta.

Kikärtshalvor, lappe eller chana dal används ofta i indisk matlagning och består av svarta kikärtor som skalats och delats. Min mustiga gryta liknar ärtsoppa i konsistensen men tar smak av ingefära, gurkmeja och grön chili.

 

Smaklig spis!

mvh Zeina

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 dl chana dal/kikärtshalvor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1½ tsk gurkmeja
  • 1-2 gröna chili
  • 4 dl vatten
  • Olja till stekning
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blötlägg kikärsthalvorna i ljummet vatten i 30 min och sila av.
  • Finhacka lök, vitlök och chili.
  • Tryck på saute, hetta upp olja och stek löken långsamt tills den får färg
  • Vänd i chili, vitlök, ingefära, gurkmeja och stek 3-4 min under omrörning.
  • Vänd i kikärtshalvor, tillsätt 4 dl vatten, smaka av med salt, peppar.
  • Sätt locket på plats och lås det. Stäng ventilen
  • Tryck på Manuell eller Stew för att använda tryckkokar-läget. Ställ tiden på 15 minuter.
  • Stäng av och låt din Crock-Pot släppa trycket på egen hand. Det tar ca 10 min.

Diskussion om Kik alicha

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Tomatsås med bönor

scheduleSlowcooking 8-10h Tryck 40 min

3.5 / 5. 4

Tomatrisotto med fänkål & rosmarin

schedule23m

3.7 / 5. 7

Pumpasoppa med sting

schedule8h

4 / 5. 29

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot