Kik alicha är en etiopisk och eritreansk krämig gryta.
Kikärtshalvor, lappe eller chana dal används ofta i indisk matlagning och består av svarta kikärtor som skalats och delats. Min mustiga gryta liknar ärtsoppa i konsistensen men tar smak av ingefära, gurkmeja och grön chili.
Smaklig spis!
mvh Zeina
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 dl chana dal/kikärtshalvor
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 1½ tsk gurkmeja
- 1-2 gröna chili
- 4 dl vatten
- Olja till stekning
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blötlägg kikärsthalvorna i ljummet vatten i 30 min och sila av.
- Finhacka lök, vitlök och chili.
- Tryck på saute, hetta upp olja och stek löken långsamt tills den får färg
- Vänd i chili, vitlök, ingefära, gurkmeja och stek 3-4 min under omrörning.
- Vänd i kikärtshalvor, tillsätt 4 dl vatten, smaka av med salt, peppar.
- Sätt locket på plats och lås det. Stäng ventilen
- Tryck på Manuell eller Stew för att använda tryckkokar-läget. Ställ tiden på 15 minuter.
- Stäng av och låt din Crock-Pot släppa trycket på egen hand. Det tar ca 10 min.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot