Butterchicken (Murgh Makhani)
Butterchicken (Murgh Makhani)
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 35m tillagningstid

Butterchicken (Murgh Makhani)

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Butterchicken har sitt ursprung i Indien och blev faktiskt till av en slump när man lagade mat på rester. Butterchicken heter också “Murgh Makhani” och är en Tandoori chicken tillagad i smör och tomatsås.

Butterchicken behöver mycket tid men i Crock-Pot Express tar det bara 35 minuter.

Lycka till!

mvh Zeina

Zeina Mourtada
Ett recept av
Zeina Mourtada
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg Kycklingklubbor
  • Marinad:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk spiskummin
  • Saften från en hel lime
  • 1 tsk salt
  • SÅS:
  • 400 g krossad tomat
  • 2 gula lökar
  • 2 chili – kärna ur och hacka
  • 1 bit ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 kardemummakapslar
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk spiskumminfrön
  • 4 st curryblad (kan uteslutas)
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Ris
  • Färsk koriander
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Dra av skinnet från kycklingen
  • 2. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll sedan över kycklingen. Låt gärna marineras i kyl över natten eller tillaga direkt.
  • 3. Hacka alla grönsaker som ska i grytan.
  • 4. Sätt Crock-Pot Express på Saute. Hetta upp olja och bryn kycklingen ca 5 min runt om.
  • 5. Ta ur kycklingen och lägg åt sidan.
  • 6. Stek alla grönsaker och kryddor. Vänd i krossade tomater och blanda.
  • 7. Tillsätt kyckling och smör. Vänd i kycklingen igen.
  • 8. Lås din Crock-Pot och kolla att ventilen är stängd. Sätt den på Stew och låt koka i 35 min.
  • 9. Öppna upp ventilen och släpp på trycket. Var försiktig så du inte bränner dig.
  • 10. Öppna upp locket, vänd i grädde, blanda och låt stå nån minut.
  • 11. Garnera med färsk koriander och servera med ris.