Ärtsoppa
Ärtsoppa
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Ärtsoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Slökokt ärtsoppa som tillagas i Crock-Pot. Mycket enkelt och mättande så länge man tänker på att verkligen låta den koka tiden den ska. Fläsket är frivilligt och det går att få vegetariskt med grönsaksbuljong istället.

Gustav Frosteblad
Ett recept av
Gustav Frosteblad
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g torkade gula ärtor
  • 500 g rimmat sidfläsk
  • 2 msk timjan
  • 4 msk mejram
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1.5 liter vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Senap
  • Punsch
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala löken
  • 2. Skala och skiva eller riv moroten
  • 3. Lägg i alla ingredienser i grytan, löken och fläsket överst
  • 4. Koka på Hög i 8 timmar
  • 5. Ta upp löken. Om du vill kan du hacka och lägga tillbaka den.
  • 6. Ta upp fläsket och ta av svålen. Dra eller skär köttet i strimlor och lägg sedan tillbaka det i grytan.
  • 7. Rör om och servera.