Chorizofylld gårdskyckling
Chorizofylld gårdskyckling
  • 4 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Chorizofylld gårdskyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Här är en god variant på grillad kyckling.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 hel gårdskyckling
  • 100 g chorizo (rå)
  • 2 dl vatten
  • 2 citroner (zest)
  • 1 kruka citrontimjan
  • 3 msk lag från inlagd ingefära
  • 1 röd chili
  • 100 g färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 2 msk soja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär chorizon i stänger och pilla in den försiktigt under bröst och lår skinnet på kyck-lingen. Ta så mycket som man får plats med och om det blir chorizo över så använd den i lagen till kycklingen.
  • 2. Häll i vatten och resterande ingredienser i Crock-Poten. Slå på low i 6 timmar och låt svalna i lag i kyl i minst 6 timmar
  • 3. Ta ur kyckling ur lagen. Sila bort lagen och spara den till salladen.
  • 4. Till grillen! Smält smör och vispa i sojan. Pensla den kalla kycklingen innan grillningen. Grilla på kolgrill och pensla hela tiden med smör- och soja-blandningen tills den är fint gyllenbrun och varm.