Cowboychili
Cowboychili
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 10h tillagningstid

Cowboychili

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Den här chilin är het och lite rökig. Liksom alla grytor är den godast när den har stått till sig lite.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg högrev av nöt
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad chipotlechili
  • 1 tsk torkad anchochili
  • 2 msk chilisås
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar efter behov
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i bitar och lägg i det, och lägg resten av ingredienserna över.
  • 2. Låt koka på låg i 10 timmar.
  • 3. Låt det gärna stå några timmar efteråt och dra ihop sig.
Information

Serveras med färskt bröd, sallad och creme fraiche och om man vill kan man hälla i några burkar bönor. Går också att ha tacobröd och guacamole till.