Cowboychili
Cowboychili
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 10h tillagningstid

Cowboychili

Den här chilin är het och lite rökig. Liksom alla grytor är den godast när den har stått till sig lite.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg högrev av nöt
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad chipotlechili
  • 1 tsk torkad anchochili
  • 2 msk chilisås
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar efter behov
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i bitar och lägg i det, och lägg resten av ingredienserna över.
  • 2. Låt koka på låg i 10 timmar.
  • 3. Låt det gärna stå några timmar efteråt och dra ihop sig.
Information

Serveras med färskt bröd, sallad och creme fraiche och om man vill kan man hälla i några burkar bönor. Går också att ha tacobröd och guacamole till.