Cowboychili
Cowboychili
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 10h tillagningstid

Cowboychili

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Den här chilin är het och lite rökig. Liksom alla grytor är den godast när den har stått till sig lite.

Av Annette Roswall.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg högrev av nöt
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad chipotlechili
  • 1 tsk torkad anchochili
  • 2 msk chilisås
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar efter behov
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i bitar och lägg i det, och lägg resten av ingredienserna över.
  • 2. Låt koka på låg i 10 timmar.
  • 3. Låt det gärna stå några timmar efteråt och dra ihop sig.
Information

Serveras med färskt bröd, sallad och creme fraiche och om man vill kan man hälla i några burkar bönor. Går också att ha tacobröd och guacamole till.

Kommentarer

Florian Westerdahl
Florian Westerdahl

Vad som ABSOLUT inte får finnas i en Cowboy Chilli:
tomater
vita bönor
gul lök
köttfärs

Här finns ett äkta recept: http://www.hornfeldt.se/chili

2021-01-24
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! Vad som är rätt och fel är väl en fråga om tycke och smak? Receptet på vår Cowboychilli är skrivet av Annette Roswall och är mycket gott. Det innhåller också högrev (inte köttfärs) och inga bönor. Men prova gärna att laga “din” chilli i Crock-Poten så kan du dela receptet här sedan?

2021-01-25