På 18 min lagar jag en mör och riktigt god kyckling till 8-10 pers i samarbete med @crockpot_nordic Crockpot Turbo Express! Äntligen en apparat som har allt – en riskokare, tryckkokare, slowcocker, sous vide, och mycket mer. Allt detta i en och samma MULTICOOKER! Kolla in hur jag enkelt lagar mat till många.

Om inte detta är årets julklapp, ja då vet jag inte! För visst är det grymt med mat på en kvart?

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • ca 2 kg kycklingbröstfilé, 10 st
  • 1 lök
  • Sås:
  • ingefära, ca 6 cm
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl ljus soja
  • ½ dl japansk soja
  • 1 ½ dl ketchup
  • 3 msk risvinäger
  • 6 msk socker
  • 2 msk maizena
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg kycklingfiléerna i en Crockpot Turbo Express. Skala och hacka löken, lägg sen ner den i Crockpoten.
  • Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med resten av alla ingredienser till såsen. Häll såsen på kycklingen och rör om ordentligt. Lägg på locket och stäng ventilen. Tryck på Meat/Poultry high i 18 minuter. Starta tillagningen
  • När kycklingen är klar, öppna ventilen försiktigt. Lägg över kycklingen i en annan form. Dra isär kycklingen och häll över såsen. Toppa med skivad salladslök. Servera med kokt ris, bladspenat och krispig chiliolja.

Diskussion om Diadonnas ingefärskyckling med krispig chiliolja

Lämna ett svar

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot