Diadonnas ingefärskyckling med krispig chiliolja
Diadonnas ingefärskyckling med krispig chiliolja
  • 8-10 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 18m tillagningstid

Diadonnas ingefärskyckling med krispig chiliolja

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

På 18 min lagar jag en mör och riktigt god kyckling till 8-10 pers i samarbete med @crockpot_nordic Crockpot Turbo Express! Äntligen en apparat som har allt – en riskokare, tryckkokare, slowcocker, sous vide, och mycket mer. Allt detta i en och samma MULTICOOKER! Kolla in hur jag enkelt lagar mat till många.

Om inte detta är årets julklapp, ja då vet jag inte! För visst är det grymt med mat på en kvart?

Diana Dontsova
Ett recept av
Diana Dontsova
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ca 2 kg kycklingbröstfilé, 10 st
  • 1 lök
  • Sås:
  • ingefära, ca 6 cm
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl ljus soja
  • ½ dl japansk soja
  • 1 ½ dl ketchup
  • 3 msk risvinäger
  • 6 msk socker
  • 2 msk maizena
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • skivad salladslök
  • kokt ris
  • bladspenat
  • krispig chiliolja (finns i välsorterade matbutiker)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingfiléerna i en Crockpot Turbo Express. Skala och hacka löken. Lägg ner löken i Crockpoten.
  • 2. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med resten av alla ingredienser till såsen. Häll såsen på kycklingen och rör om ordentligt. Lägg på locket och stäng ventilen. Tryck på Meat/Poultry high i 18 minuter. Starta tillagningen
  • 3. När kycklingen är klar, öppna ventilen försiktigt. Lägg över kycklingen i en annan form. Dra isär kycklingen och häll över såsen. Toppa med skivad salladslök. Servera med kokt ris, bladspenat och krispig chiliolja.