Bohuskänsla infinner sig när vännerna samlas kring soppgrytan. Låt grunden till soppan koka länge och lägg i fisk och skaldjur en stund innan den serveras.

Recept av Jonas Westman.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 400g valfri god fiskfilé i bitar
  • 100g kräftstjärtar färska eller på burk
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 st liten fänkål
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk olja
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk pressad citron
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk hummerbuljong, flytande
  • 2 dl grädde
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Tärna lök, morot, palsternacka och fänkål i små bitar.
  • Fräs grönsakerna med saffran på medelvärme några minuter. De skall inte få färg. Pressa ner vitlöken och rör om. Häll allt i Crock-Potgrytan.
  • Tillsätt vin, vatten, buljong och kryddor.
  • Sätt på locket och ställ in på låg i 4 timmar.
  • När grönsakerna känns mjuka tillsätts fisk, grädde och mjölk. Ställ om till läge Hög och koka tills fisken är klar.
  • Lägg i kräftstjärtarna och låt stå i 10-15 minuter.
  • Pressa i citronsaften och dekorera med en dillkvist. Servera.
  • Ett gott bröd är fint till. Speciellt för att suga upp den sista soppan. En klick majonäs smaksatt med lite citronsaft passar också bra.

Diskussion om Fisk- och skaldjurssoppa

Lämna ett svar

Mer recept med Fisk
som huvudingrediens

Fisk- och skaldjurssoppa

schedule3-4 timmar på låg

4 / 5. 137

Ångkokt fisk med citron och örter

schedule8m

3 / 5. 107

Jambalaya

schedule7-8 timmar på låg

4.1 / 5. 100

Mer recept med Skaldjur
som huvudingrediens

Paella

schedule6h 30m

3.9 / 5. 102

Tildas smarriga fiskgryta

schedule3 timmar på låg

4 / 5. 52

San Francisco Cioppino

schedule6-8 tim på låg + 30 min på hög

3.9 / 5. 18

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept