Jag har alltid lagat mycket mat så det räcker i två dagar. Mest för att inte stressa men med tanke på elpriset idag är det extra smart att laga mycket på en gång. Den här Crockpoten rymmer 7,5 liter vilket gör att jag kan laga mat upp till 10 pers. Gör du fyllda paprikor, gör extra fyllning och lägg i botten. Fyllningen är godast!
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 8-9 röda paprikor
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- Solrosolja att steka
- 1 kg nötfärs eller annan färs
- 1/2 dl tomatpuré
- 4 msk paprikapulver, söt
- 1 msk Vegeta
- Svartpeppar
- 2 burkar finkrossade tomater, á 400 g
- 2 dl okokt grötris
- Salt
- 5-6 dl vatten
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i solrosolja i en panna. Tillsätt färsen och fräs tills den är grynig. Tillsätt tomatpuré och fräs hastigt. Smaksätt med paprikapulver, Vegeta och peppar.
- Häll i finkrossade tomater. Rör i okokt grötris. Smaka av med salt.
- Skär loss skaftet och plocka bort kärnhuset från paprikorna. Spara skaften. Fyll paprikorna med färsröran. Resten av färsen kan du lägga i Crockpoten. Häll i vatten men spara lite till paprikorna. Rör om. Placera paprikorna i Crockpoten. Fördela resten av vattnet i paprikorna och lägg tillbaka skaften. (Tillsätt mer vatten vid behov.)
- Lägg på locket och sätt igång Crockpoten på hög värme i 3 1/2 timme. Paprikorna är klara när riset är kokt, helst al dente. Ta av locket och låt paprikorna svalna. Serveras med ett gott bröd!
Diskussion om Fyllda paprikor med färs och ris
En tanke om “Fyllda paprikor med färs och ris”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fläskkött
som huvudingrediens
Muckalica – Serbisk köttgryta
schedule40+10 min
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Biff Stroganoff
schedule6-8 timmar på låg
Paprikagryta med nötkött
schedule5h
Biff Barbacoa
schedule6-7 timmar på låg
Mer recept med Nötkött
som huvudingrediens
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Fantastiskt gott recept