Fyllda paprikor med färs och ris
Fyllda paprikor med färs och ris
  • 8-10 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 3h 30m tillagningstid

Fyllda paprikor med färs och ris

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Jag har alltid lagat mycket mat så det räcker i två dagar. Mest för att inte stressa men med tanke på elpriset idag är det extra smart att laga mycket på en gång. Den här Crockpoten rymmer 7,5 liter vilket gör att jag kan laga mat upp till 10 pers. Gör du fyllda paprikor, gör extra fyllning och lägg i botten. Fyllningen är godast!

Diana Dontsova
Ett recept av
Diana Dontsova
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8-9 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • Solrosolja att steka
  • 1 kg nötfärs eller annan färs
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 4 msk paprikapulver, söt
  • 1 msk Vegeta
  • Svartpeppar
  • 2 burkar finkrossade tomater, á 400 g
  • 2 dl okokt grötris
  • Salt
  • 5-6 dl vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Gott bröd
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i solrosolja i en panna. Tillsätt färsen och fräs tills den är grynig. Tillsätt tomatpuré och fräs hastigt. Smaksätt med paprikapulver, Vegeta och peppar.
  • 2. Häll i finkrossade tomater. Rör i okokt grötris. Smaka av med salt.
  • 3. Skär loss skaftet och plocka bort kärnhuset från paprikorna. Spara skaften. Fyll paprikorna med färsröran. Resten av färsen kan du lägga i Crockpoten. Häll i vatten men spara lite till paprikorna. Rör om. Placera paprikorna i Crockpoten. Fördela resten av vattnet i paprikorna och lägg tillbaka skaften. (Tillsätt mer vatten vid behov.)
  • 4. Lägg på locket och sätt igång Crockpoten på hög värme i 3 1/2 timme. Paprikorna är klara när riset är kokt, helst al dente. Ta av locket och låt paprikorna svalna. Serveras med ett gott bröd!

Kommentar

Carina Josevska
Carina Josevska

Fantastiskt gott recept 😍👌

2022-10-18