Mustig och smakrik köttgryta med glögg och ingefära. Passar extra bra till jul.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 600 g nötkött (högrev, ytterlår)
  • 7 dl glögg
  • 2 msk köttfond
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 3 cm färsk ingefära
  • 400 g pumpa
  • 200 g brysselkål
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn grytbitarna i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg i allt i grytan.
  • Skala och finhacka ingefära. Fräs i olja någon minut. Häll i den i grytan.
  • Tillsätt skalad och urkärnad pumpa, delade brysselkål och tomater och lägg i grytan. Häll köttfond och glögg över. Koka på låg i 6-8 tim.

Diskussion om Glöggdoftande kött- och grönskasgryta

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Biff med morötter

schedule8 tim på låg

4 / 5. 43

Köttfärsås

3.9 / 5. 96

Köttfärssås bolognaise

schedule5-7 timmar på låg

3.9 / 5. 8

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot