Glöggdoftande kött- och grönskasgryta
Glöggdoftande kött- och grönskasgryta
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Glöggdoftande kött- och grönskasgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Mustig och smakrik köttgryta med glögg och ingefära. Passar extra bra till jul.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 600 g nötkött (högrev, ytterlår)
  • 7 dl glögg
  • 2 msk köttfond
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 3 cm färsk ingefära
  • 400 g pumpa
  • 200 g brysselkål
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn grytbitarna i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg i allt i grytan.
  • 2. Skala och finhacka ingefära. Fräs i olja någon minut. Häll i den i grytan.
  • 3. Tillsätt skalad och urkärnad pumpa, delade brysselkål och tomater och lägg i grytan. Häll köttfond och glögg över. Koka på låg i 6-8 tim.