Mustig och smakrik köttgryta med glögg och ingefära. Passar extra bra till jul.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 600 g nötkött (högrev, ytterlår)
  • 7 dl glögg
  • 2 msk köttfond
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 3 cm färsk ingefära
  • 400 g pumpa
  • 200 g brysselkål
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn grytbitarna i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg i allt i grytan.
  • Skala och finhacka ingefära. Fräs i olja någon minut. Häll i den i grytan.
  • Tillsätt skalad och urkärnad pumpa, delade brysselkål och tomater och lägg i grytan. Häll köttfond och glögg över. Koka på låg i 6-8 tim.

Diskussion om Glöggdoftande kött- och grönskasgryta

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Mustig lammgryta

schedule6-8 tim på låg

4 / 5. 88

Köttfärsgryta med vitkål och potatis

schedule30

3.7 / 5. 45

Jambalaya

schedule7-8 timmar på låg

4.1 / 5. 99

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept