Glöggkokt pulled beef
Glöggkokt pulled beef
  • 15m
  • 7h

Glöggkokt pulled beef

Glöggkokt pulled beef med picklad rödlök och vitlöksfräst grönkål

Glöggen och rödlöken och grönkålen och mört kött och allt är bra med världen igen…. På små ciabattabröd så kan man även göra detta till snittar på en buffé eller som en förrätt. Blir väldigt snyggt!! Och sa jag att det är vansinnigt gott?!?!
Rosta ciabattabröd och servera allt tillsammans med någon god sås. Chili-bearnaisesås tyckte jag var väldigt gott eller någon god vitlöksdressing.

Recept och foto: Lindas mathörna

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg högrev
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära mald
  • 2 msk farinsocker
  • 2 dl glögg
  • 1 msk srirachasås
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda ihop de torra kryddorna med sockret och gnid in i köttet.
  • 2. Lägg ner köttet i Crock-Poten och häll över glöggen och srirachasås.
  • 3. Tillaga på låg i 7- 8 timmar.
Information

Picklad rödlök (görs gärna dagen innan)
3 rödlökar
2 dl ättikssprit
1 dl vatten
2, 5 dl socker
0, 5 dl salt
Skala och skiva löken tunt med en mandolin eller liknande. Häll ner vatten, ättikssprit, socker och salt i en kastrull och koka upp. När salt och socker löst sig så häll lagen över rödlöken och låt svalna. Ställ in i kylen och låt stå.

Vitlöksfräst grönkål
En stor bunt grönkål
1 finskivad vitlöksklyfta
Salt
Rapsolja
Gör så här:
Skär kålen i mindre bitar. Värm en stekpanna på medelhög värme och lägg ner vitlök och grönkål salta.Stek några minuter tills kålen är mjuka. Rör om så inte vitlöken bränns.