Gulaschsoppa
Gulaschsoppa
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 40m tillagningstid

Gulaschsoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

”Det enda jag behöver är en kniv, en skärbräda, en skalare och en Crock-Pot”säger videobloggaren Helen Torsgården om Crock-Pot Express.

Här delar hon med sig av familjens favoritrecept på gulaschsoppa.

Foto av RitaE på Pixabay

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 600 g nötkött (högrev/grytbitar)
  • 600 g potatis
  • 1-2 gula lökar
  • 1 stor morot
  • 1/2 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk basilika
  • peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Gräddfil eller Crème fraîche till servering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i mindre bitar och stek i grytan.
  • 2. Tillsätt lök och vitlök och stek mjukt.
  • 3. Tillsätt morot som är skivad i slantar och paprika skuren i mindre bitar.
  • 4. Krydda med paprikapulver och basilika.
  • 5. Fyll på med krossade tomater, vatten och buljongtärningen.
  • 6. Starta Crock-Potten på Meat/Stew i 20 min.
  • 7. Lägg sedan i potatisen som är skalad och skuren i mindre bitar.
  • 8. Kör på samma inställning i ytterligare ca 20 min.
  • 9. Smaka av med peppar och ev salt (ej om de mindre barnen skall smaka).
Information

Mosa till köttbitarna till barnen och mixa maten till de minsta.

Kommentarer

Alisa Cuskic
Alisa Cuskic

Tillagas allt på samma funktion?

2020-11-03
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej!
Ja den kokas 2 x 20 min på meat/stew-funktionen.

2020-11-04
Per Niemi
Per Niemi

Ska ångventilen vara öppen eller stängd?

2020-11-27
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! När man tryckkokar ska alltid ventilen vara stängd. Om du väljer att göra den på slowcookingfunktionen dvs kokar den i 6-8 tim så ska ventilen vara öppen.

2020-11-30