Gulaschsoppa
Gulaschsoppa
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 40m tillagningstid

Gulaschsoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

”Det enda jag behöver är en kniv, en skärbräda, en skalare och en Crock-Pot”säger videobloggaren Helen Torsgården om Crock-Pot Express.

Här delar hon med sig av familjens favoritrecept på gulaschsoppa.

Foto av RitaE på Pixabay

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 600 g nötkött (högrev/grytbitar)
  • 600 g potatis
  • 1-2 gula lökar
  • 1 stor morot
  • 1/2 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk basilika
  • peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Gräddfil eller Crème fraîche till servering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i mindre bitar och stek i grytan.
  • 2. Tillsätt lök och vitlök och stek mjukt.
  • 3. Tillsätt morot som är skivad i slantar och paprika skuren i mindre bitar.
  • 4. Krydda med paprikapulver och basilika.
  • 5. Fyll på med krossade tomater, vatten och buljongtärningen.
  • 6. Starta Crock-Potten på Meat/Stew i 20 min.
  • 7. Lägg sedan i potatisen som är skalad och skuren i mindre bitar.
  • 8. Kör på samma inställning i ytterligare ca 20 min.
  • 9. Smaka av med peppar och ev salt (ej om de mindre barnen skall smaka).
Information

Mosa till köttbitarna till barnen och mixa maten till de minsta.