Hasselnötskola
Hasselnötskola
  • 30 bitar portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Hasselnötskola

Med en Crock-Pot Slowcooker är det en dans på rosor att göra en välsmakande och seg kola. Eftersom grytan inte värmer underifrån riskerar du inte att det bränner fast i botten. Hasselnöten skänker kolan extra smak och doften som sprider sig i köket under lagning är oslagbar.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl hackade, lätt rostade hasselnötter
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smält smöret i din Crock-Pot. Rör ner grädde, socker och sirap och rör om tills allt blandats.
  • 2. Sätt på hög och rör då och då i botten. Gör kulprov emellanåt och slå av värmen när kulprovet är fast.
  • 3. Blanda i hasselnötterna.
  • 4. Lägg bakplåtspapper i formar och häll smeten i dessa.
  • 5. Dela i bitar dagen efter.
Information

Koka till fast kulprov - gör ett kulprov genom att droppa lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk, seg kula.