Med dessa tips kan du det enkelt att lära dig att laga perfekt ris i Crock-Pot Express. Resultatet är fluffigt och smakfullt ris som är lätt att göra.
16 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 dl ris
- 2 dl vatten
- lite olja
- salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skölj riset under kallt rinnande vatten tills vattnet är klart. Tillsätt olja i Crock-Pot Express tillsammans med det sköljda riset (fortfarande fuktigt), vatten och salt.
- Lås locket och sätt ångventilen på sin "tätningsposition. Välj "RICE" -knappen eller följ tidsdiagrammet.
- Låt trycket släppa naturligt i 10 minuter och släpp sedan eventuellt kvarvarande tryck.
- Fluffa till riset med en gaffel och servera.
Diskussion om Koka ris i Express
16 tankar om “Koka ris i Express”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Grönsaksgryta med chili
schedule4-5 timmar på låg
Vegetarisk Fettuccini Alfredo
schedule8m
Indisk linsgryta
schedule30 min
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Correction
Do I need longer time if I have more than 2 dl of rice?
Nej, det behöver du inte.
Ska man välja high eller low pressure på inställningsknapparna
Hej! I detta recept använder du knappen för Rice.
Ska man stänga av innan de sista 10 minuterna när den släpper trycket eller ska den stå på eftervärme då?
När Crockpoten har gått färdigt så ska den gå på eftervärme i 20 min för att riset ska bli som bäst. Så nej du ska inte stänga av den.
Ska man öka mängden vatten om man gör mer ris?
Ja det ska vara samma förhållande mellan ris och vatten.
Hej! Komplettera gärna med tider för olika typer av ris. Verkar ha försvunnit efter uppdatering av hemsida.
Det ska jag göra.
Friendly reminder om andra rissorter och förhållanden och tider.
Här står koktider på andra sorters ris.
https://crockpot.se/wp-content/uploads/2023/08/Express-koktider.pdf
Jag är lite förvirrad. I huvudet på det här receptet så står det (Total tid: 10min). När man trycker på risknappen så blir det 12 minuter, sedan så står det att man ska låta trycker falla i 10 minuter. Det blir 22 minuter om man nu inte tar med tiden det tar att koka upp vattnet.
Sedan var det någon så la upp följande länk. https://crockpot.se/wp-content/uploads/2023/08/Express-koktider.pdf.
I denna länk så står det 4 minuter för vitt ris. Vad är det som gäller egentligen?
Olika kockar räknar olika tid för olika recept. En del skriver med tiden att förbereda, en del bara själva tillagningstiden. Att koka ris på 4 minuter är möjligt om man har en turboknapp på sin maskin. (Är bara Turbo Express som har det). Men då räknar man aktiv tillagningstid bara, inte uppvärmning eller tid det tar att öppna ventilen.
När jag trycker på Rice står det 12minuter när jag sedan trycker på Turbo så visar det 7minuter, skall jag ändra tiden till 4minuter?
Hej!
Det räcker att trycka på den förinställda knappen. Men vill man ha kortare tid kan man minska den själv.